Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:55:16

Де буде жити "Ресурс»" ВІДЕО

31.03.2016   13:41Агенцiя

Реабілітація воїнів, які повернулися з АТО, а також їхніх родин та родин загиблих бійців – справа надважлива.

Частково цю функцію держави взяв на себе Центр психолого-соціальної реабілітації «Ресурс». Майже за рік своєї роботи організація допомогла більш ніж тисячі людей.

Центр психолого-соціальної реабілітації «Ресурс» — чи не перше місце, куди йдуть наші бійці після ротації. Робота психологів, фізіологічні процедури – усе це повертає хлопців до нормального життя. Але сама організація також потребує підтримки, в першу чергу – з боку влади. Справа у приміщенні. Те, в якому Центр знаходиться зараз – замале і задороге. На сесії Чернігівської міської ради було прийнято рішення про виділення іншого – 167 квадратних метрів по вулиці Толстого.

Світлана Ющенко, голова Центру психолого-соціальної реабілітації «Ресурс»: «Переїзд, ремонт, підключення опалення й світла – все це лягає на плечі волонтерів».
Волонтери подавали клопотання про те, аби їхню організацію включили у список тих, які можуть користуватися пільгою на оренду, сплачуючи одну гривню на місяць. Тут також виникла проблема.

Світлана Ющенко: «Депутат Вовк заявив, що це буде дуже грубим юридичним порушенням».

Павло Вовк в свою чергу пояснює, існує спеціальна юридична процедура, дотримуватися якої вимагає Закон України. В результаті регуляторної процедури складається спеціальний акт. Зміни до нього можна вносити протягом місяця. На сьогодні термін вийшов (питання піднімали аж у січні), але проблема вирішувана.

Павло Вовк, член постійної комісії Чернігівської міської ради з питань комунальної власності, бюджету та фінансів: «Що можна зробити далі:на сьогоднішній сесії підняти питання, і за місяць організація отримає своє приміщення за 1 гривню».

За тією ж методикою вираховують вартість оренди в залежності від виду діяльності організації. Тож сума і без пільги буде невеликою. Більше того, ремонтні роботи також можна робити не за кошт організації.

Павло Вовк: «Два шляхи: або відшкодуємо, або врахуємо в оренду. Конфлікту нема, шляхів вирішення проблеми багато».

Все, здавалося б, гаразд. Справа тільки в часі. А от його у волонтерів якраз і немає. За кілька тижнів приїдуть бійці з чергової ротації. Де їх прийняти? Як надати допомогу усім? Питання відкриті. Волонтери, бійці та їх родини, які вже отримали допомогу, дуже занепокоєні подальшою долею організації.

сhodtrk.com.ua

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини