Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:01:40

Прикордонний режим посилено задля безпеки громадян

31.03.2016   09:27Агенцiя

У лютому цього року прийнято рішення Уряду про врегулювання окремих питань прикордонного режиму, що, зокрема, має вдосконалити порядок в'їзду та пересування осіб у контрольованих прикордонних районах.

Про це говорили 30 березня під час прес-брифінгу в облдержадміністрації з першим заступником начальника Чернігівського прикордонного загону – начальником штабу підполковником Миколою Марченком.

На Чернігівщині сім районів, які межують з Білоруссю та Російською Федерацією. Це Новгород-Сіверський, Семенівський, Городнянський, Корюківський, Ріпкинський, Чернігівський та Щорський райони. Тож Микола Марченко зауважив, що посилення прикордонного режиму для нашої області є надзвичайно важливим.

Відтепер, зокрема, чітко визначено термін «лінія прикордонних інженерних споруджень». І хоч така лінія в повній мірі поки що є лише на окремих ділянках українських рубежів, переважно на заході країни, вона поступово відбудовується і на північному кордоні України, в першу чергу, з Російською Федерацією.

Микола Марченко наголосив, що під час переміщення громадян на прикордонній території обов’язково необхідно мати документ, який посвідчує особу. Тоді не буде серйозних непорозумінь у разі випадкового перетину державного кордону, зокрема, у лісовій зоні. Також він зауважив, що аграріям та іншим підприємцям необхідно вчасно попереджати прикордонну службу про проведення певних робіт на території, близькій до кордону.

Що ж до перетину кордону задля відвідування родичів у Великодні та поминальні дні – заступник начальника прикордонного загону заспокоїв жителів північних районів області. Він повідомив, що за попередньою заявкою органів місцевого самоврядування у ці дні буде діяти спрощений порядок перетину державного кордону та додатково відкриють місцеві пункти пропуску як на кордоні з Білоруссю, так і з Російською Федерацією.

Також під час брифінгу торкнулися теми залучення військовослужбовців до прикордонної служби. За повідомленням Миколи Марченка, добровольців, що прагнуть захищати північний кордон країни, останнім часом значно побільшало.

З вдячністю говорили і про громадські об’єднання, які з власної ініціативи допомагають прикордонникам як технічними засобами, так і безпосередньою участю в заходах з охорони державного кордону.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини