Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:08:48

У Чернігові в ДТП загинула людина

30.03.2016   08:25

27 березня у Чернігові на вулиці Шевченка навпроти Центрального парку культури і відпочинку сталася ДТП з летальним наслідком. Volkswagen Polo, в салоні якого знаходилася родина, влетів в придорожнє дерево. Аварія сталася на очах екіпажа патрульної поліції.

Автомобіль з київською реєстрацією рухався вулицею Шевченка в напрямку Красного моста. Майже навпроти входу до парку машину різко повело вправо і вона вдарилася в дерево на узбіччі. У цей момент тією самою вулицею, але в зустрічному напрямку, їхав екіпаж патрульної поліції, що здійснював патрулювання району.

Поліцейські зразу ж зупинили свій службовий автомобіль, обмежили рух транспортних засобів на ділянці дороги і побігли до розбитої машини. За кермом Volkswagen була жінка. Вона не сильно постраждала, лише розбила носа – її вберіг пасок і подушка безпеки, яка спрацювала. Вона сказала, що на задньому сидінні авто дитина.

Непритомний хлопчик років п’яти-шести лежав на підлозі машини за сидінням водія. Один з поліцейських обережно обмацав його руки, ноги, пройшовся по всьому тілу, перевіряючи, чи немає у нього відкритих переломів. На щастя, обійшлося без них. Тоді поклавши дитину на заднє сидіння, привів до тями.

Тим часом його напарник і ще двоє патрульних, які прибули на допомогу, займалися пасажиром, що сидів попереду і на якого прийшовся основний удар. Скоріше за все, чоловік не був пристебнутий паском безпеки, бо від удару трохи сповз на сидінні. Візуально він перебував у тяжкому стані – із носа, рота і вух текла кров. Поліцейські намагалися її зупинити, проте крові було дуже багато. Чоловік був при свідомості, дихав, але не розумів, що відбувається і не міг нічого відповісти.

Оцінивши ситуацію, патрульні викликали дві «швидких», бо було аж троє постраждалих. «Швидка», яка приїхала першою, забрала чоловіка. Наступна бригада медиків зайнялася хлопчиком.

Від жінки-водія поліцейські дізналися, що з нею в автомобілі був її чоловік та їхній 5-річний син. Вони – кияни. Приїздили до Чернігова в гості.

У чоловіка лікарі діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, множинні переломи ніг. На жаль, від таких травм він помер у кареті «швидкої».

Дитину разом із матір’ю відвезли до Обласної дитячої лікарні. Виявилося, що у хлопчика закрита черепно-мозкова травма і струс головного мозку.

Що стало причиною аварії з’ясує експертиза.

За даним фактом слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Чернігівській області зареєстроване кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження).

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.