Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:43:21

Російські спецслужби продовжують провокації проти українських громадян

23.03.2016   10:33Агенцiя

Служба безпеки викрила чергову провокаційну акцію російських спецслужб, спрямовану на звинувачення українців у шпигунстві або їх вербуванні.

У лютому минулого року 23-річний мешканець одного з прикордонних селищ Щорського району Чернігівської області був затриманий російським прикордонним нарядом за нелегальний перетин державного кордону.

До Росії хлопець потрапив на запрошення свого приятеля, який виявився негласним співробітником ФСБ. Українця помістили до слідчого ізолятора і запропонували негласне співробітництво зі спецслужбою, погрожуючи, у разі відмови, реальним строком покарання.

Представник ФСБ вимагав від хлопця збирати та повідомляти інформацію про чисельність українських прикордонників, місця і режим несення ними служби, наявність на кордоні додаткових укріплень, рівня готовності захисного рову тощо.

Після проведення декількох зустрічей, не отримавши необхідної інформації, куратори з ФСБ вирішили використати його для підготовки фейкового відеосюжету про "викриття" агента СБУ з провокаційною метою. Після виходу сюжету на російському телебаченні українця відпустили додому.

Співробітники Управління СБ України в Чернігівській області в результаті оперативних заходів не тільки спростували неправдиві твердження російської сторони, а й затримали справжнього агента ФСБ, громадянина Росії, який спровокував хлопця до нелегального перетину кордону.

Невідкладні оперативно-слідчі дії тривають.

Служба безпеки України наголошує на непоодиноких випадках провокацій з боку російських спецслужб проти українських громадян, які перебувають на території Росії, і закликає до пильності та обережності під час перебування в РФ.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини