Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:32:43

Жителі Чернігова активно звертаються до міського голови у формі електронних петицій

10.03.2016   13:53

На розгляді у міській раді станом на сьогодні перебуває 14 електронних петицій, з якими жителі міста звернулись до міського голови Владислава Атрошенка. Загалом впродовж двох місяців надійшло 95 петицій.

Як відомо, згідно зі змінами до Статуту територіальної громади міста Чернігова, затвердженими міської радою 28 січня, жителі міста можуть  звернутися до органів місцевого самоврядування з електронними петиціями через офіційний веб-сайт Чернігівської міської ради, а також в інший, передбачений законом спосіб.

Дата оприлюднення електронної петиції на офіційному сайті міської ради є датою початку збору підписів на її підтримку. За умови збору на підтримку електронної петиції не менш як 250 підписів жителів міста протягом 30 календарних днів, петиція подається на розгляд відповідного структурного підрозділу міської ради.

Вже підготовлені відповіді на 2 електронні петиції, зокрема, про транспортну реформу у місті та заборону на продаж поліетиленових пакетів на території міста.

Так, електронна петиція щодо заборони на продаж поліетиленових пакетів на території міста, якупідписали 336 осіб з 250 необхідних, розглянута на пленарному засіданні міської ради 1 березня поточного року.

Відповідно до прийнятого рішення депутати міської ради підтримали Звернення до Голови Верховної Ради щодо вирішення питання заборони на продаж поліетиленових пакетів на законодавчому рівні.

У відповіді на петицію щодо транспортної реформи у місті, яку підтримали 323 особи з 250 необхідних, повідомлено, що на сьогоднішній день триває робота щодо реформування транспортної системи в місті й викладені у петиції питання відповідають баченню міської влади щодо розв’язання транспортних проблем.

Серед порушених мешканцями міста питань також є наступні: надати земельні ділянки учасникам АТО, заборонити незаконний збір благодійних внесків у навчальних закладах освіти, заборонити продаж алкоголю на зупинках громадського транспорту, надати Стрижню друге життя, обладнати пониженими бордюрами пішохідних переходів та інші.

"Запровадження єдиної системи місцевих петицій сприяє вивченню думки громадськості міста щодо найбільш актуальних проблемних питань у місті та шляхів їх розв'язання", - підкреслив заступник міського голови Олександр Ломако. На його переконання, електронні петиції допомагають налагодженню ефективного зворотного зв'язку між міською владою та громадою й формуванню активної громадської позиції жителів міста.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини