Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:23:49

Поліція затримала групу автозлодіїв, які тероризували кілька районів області

26.02.2016   07:40Агенцiя

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські з карного розшуку встановили і затримали групу зловмисників, які систематично обкрадали та уганяли автомобілі у ряді районів Чернігівщини.

Відпрацьовуючи інформацію про діяльність у північних районах Чернігівської області злочинної групи, яка спеціалізується на крадіжках особистого майна та запасних частин з легковиків вітчизняного виробництва,

а також на угонах автотранспорту, оперативники карного розшуку вийшли на слід зловмисників. В ході проведення засідок поліцейські затримали частину групи автокрадіїв у райцентрі Городня. Затримання відбулося «на гарячому», з краденим з автівок майном.

Інші спільники на щойно угнаному легковику ВАЗ-2107 встигли виїхати до Чернігова. Поліція негайно ввела в дію оперативний план «Перехоплення». В обласному центрі екіпаж патрульної поліції помітив автомобіль, вказаний в орієнтуванні, та розпочав його переслідування. На краю міста зловмисники відчули, що не зможуть відірватися від погоні, та кинули угнану «Ладу».

Втікачі розбіглися приватним сектором. Однак оперативники карного розшуку, заздалегідь прорахувавши можливі варіанти напрямків втечі зловмисників, підготували засідку та затримали автокрадіїв.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 2 статті 185 (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) - та за частиною 2 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція за тяжчою з них - до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Натепер доведена причетність молодиків до вчинення 4-х крадіжок майна з автомобілів та незаконного заволодіння одним легковиком. У міру проведення слідчих дій цей список може суттєво розширитися.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини