Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:01:30

Міський голова Чернігова обговорив з будівельниками основні завдання містобудівної політики у місті

25.02.2016   08:22

Владислав Атрошенко провів нараду з представниками крупних будівельних компаній м. Чернігова. Міський голова закликав будівельників долучитися до спільного опрацювання основних напрямків містобудівної політики у Чернігові.

"Будівельна галузь – це локомотив економіки. Якщо є будівництво – країна живе, працюють всі галузі економіки, поповнюється місцевий бюджет, створюються умови для нормального життя", - наголосив Владислав Атрошенко.

Міський голова заявив про свої наміри впровадити такі механізми управління, які викликатимуть максимальну довіру до міської влади з боку людей та представників бізнесу. Він запевнив у своїй підтримці будівельного бізнесу щодо забезпечення рівних умов для всіх, спрощенні проходження всіх необхідних процедур в межах компетенції міської влади й виключення корупційної складової у співпраці представників бізнесу і місцевої влади.

"Я прихильник стимулювання будівництва у місті. Необхідно будувати більше житла й, що важливо, поповнювати міський бюджет для подальшого розвитку міста", - підкреслив  міський голова.

Під час спілкування представники будівельних компаній визначили проблемні питання, з якими вони стикаються у своїй діяльності, та висловили свої думки з приводу окреслення містобудівної політики у місті на декілька кроків уперед, на перспективу. На їх переконання, "будівельні крани мають працювати, а не простоювати. Адже за 1 місяць баштовий кран приносить прибуток близько 1 млн грн".

За підсумками наради Владислав Атрошенко дав низку доручень юридичному відділу, управлінням земельних ресурсів, житлово-комунального господарства щодо вивчення та вирішення порушених питань.

Так, учасники наради дійшли спільної думки щодо необхідності відновлення та активізації роботи містобудівної ради. Адже містобудівна рада як колегіальний орган має професійно розглядати і обговорювати містобудівні, архітектурні та інженерні проектні  рішення об'єктів архітектури та містобудування.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.