Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:38:38

Поліція викрила кримінальне правопорушення у бюджетній сфері

24.02.2016   12:00Агенцiя

В ході оперативно-розшукових заходів працівники Управління захисту економіки в Чернігівській області викрили факт зловживання службовим становищем начальником відділу освіти райдержадміністрації.

Перебуваючи на посаді начальника відділу освіти районної державної адміністрації, чиновник для проведення реконструкції школи уклав договір з приватним підприємством.

Сума угоди складала майже 2 мільйони гривень, фінансування робіт здійснювалося за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та коштів місцевого бюджету. Приватне підприємство зобов'язалося своїми силами та засобами провести роботи згідно проектно-кошторисної документації.

В ході розслідування правоохоронці встановили, що акт приймання виконаних робіт між відділом освіти райдержадміністрації та підрядником підписано без виконання робіт, як наслідок на рахунок приватного підприємства безпідставно перераховано понад 1 мільйон 700 тисяч гривень. Натомість роботи, які включені до вказаного акту, в повному обсязі не були виконані. А саме не зроблено: роботи по улаштуванню фасаду молодіжного центру, каналізацію та улаштування колодязю, ганки, улаштування металевої огорожі.

Загальна вартість вищезазначених робіт згідно проектно-кошторисної документації та акту становить 114 тисяч гривень. Начальник відділу освіти райдержадміністрації вказаними діями завдав збитків державним інтересам на цю суму.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 364 кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) - карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини