Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:14:28

Незабаром громадськість зможе відстежувати рух бюджетних коштів

24.02.2016   08:35Агенцiя

Можливість наглядати за рухом бюджетних коштів скоро матиме будь-який представник громадськості, якщо він вміє користуватися Інтернетом. Така перспектива відкривається завдяки впровадженню електронної системи використання публічних коштів E-DATA.

Та для початку опанувати систему мають фінансисти та економісти органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств та організацій, що співпрацюють з бюджетними установами — словом, розпорядники та одержувачі бюджетних грошей.

Один з розробників порталу E-DATA — столичний Центр політичних студій та аналітики спільно з Міністерством фінансів України та за підтримки Чернігівської облдержадміністрації провів сьогодні у Чернігові навчальний семінар «Організація доступу до публічних коштів, якими розпоряджаються органи влади через портал E-DATA».

За словами голови Центру Віктора Тарана, організатори семінару прагнули не лише ознайомити потенційних користувачів з новою системою звітності, а й залучити їх до обговорення недоліків у роботі порталу публічних фінансів, адже на сьогодні E-DATA працює у тестовому режимі.

Віктор Таран зауважив, що Чернігів є першим містом, де проходить подібний захід. Тому враження чернігівських користувачів є надзвичайно цікавими для розробників порталу та дуже важливими для удосконалення його подальшої роботи.

На необхідності впровадження нової електронної системи використання публічних коштів наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, який взяв участь у роботі семінару. Така новація має полегшити подання звітності, підвищити ступінь прозорості використання державних коштів та покращити фінансову дисципліну в цілому, вважає Леонід Сахневич.

Голова Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран подякував облдержадміністрації за допомогу та висловив надію на подальшу співпрацю.

Він нагадав, що подібні системи працюють в Європі та США протягом кількох десятиліть. І хоч в Україні своя специфіка, зокрема, технічна, на повну потужність система запрацює вже з літа поточного року. Віктор Таран переконаний, що широке впровадження публічної електронної звітності підвищить фінансову грамотність не тільки відповідних працівників, а й пересічних громадян, які наочно бачитимуть рух державних коштів.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини