Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:29:43

Нові патрульні Чернігова склали присягу на вірність українському народові. ФОТО

19.02.2016   17:49

Вже сьогодні вони вийдуть на перше чергування вулицями обласного центру. У церемонії складання присяги взяла участь заступник міністра внутрішніх справ України Екатерина Згуладзе.

19 лютого у Чернігові на площі перед Катерининською церквою біля монументу «Борцям за волю та незалежність України» 211 нових патрульних поліцейських склали присягу на вірність українському народу.

В урочистостях взяла участь заступник міністра внутрішніх справ України Екатерина Згуладзе, керівники обласної і місцевої влади.

Право урочисто зачитати текст Присяги працівника Національної поліції надали начальникові управління патрульної поліції Чернігова старшому лейтенанту поліції Олександру Леонову. Разом з ним слова присяги виголосили 211 чернігівських патрульних поліцейських, серед яких - 172 юнаки та 39 дівчат.

За словами заступника міністра Екатерини Згуладзе, сьогоднішній день стане однією з найбільш значимих подій в житті поліцейських. Восени минулого року в Чернігові розпочався набір до нової патрульної поліції. Тоді заявки подали 4873 людини, завершили навчання 211 кандидатів.

"Ви вибрали дуже відповідальну професію, яка одразу дає віддачу суспільству. Завдяки вам росте довіра до поліції. Пам'ятайте, що ви нестимете службу зі зброєю і будете приймати рішення, від якого часто залежатиме ваше і чуже життя. Всі ці рішення мають бути в рамках закону, на вас лежить велика відповідальність, бо зараз поліція є флагманом реформ в Україні, - підкреслила Екатерина Згуладзе, - пишайтеся своєю формою, адже немає більш відповідальної роботи, як у поліцейського. Всю серйозність своєї роботи ви зрозумієте згодом, коли побачите, що це не весела пригода, а щоденна рутина».

Катерина Згуладзе побажала поліцейським відчути заслужену підтримку людей, яких правоохоронці просто не мають права розчарувати. Вона закликала патрульних служити Закону й людям, більше нікому.

У новій патрульній поліції Чернігова працюватимуть 22 учасники АТО, 178 патрульних мають вищу освіту, четверо поліцейських є майстрами спорту, двоє дівчат перед тим, як стати патрульними, працювали в журналістиці, одна грала за жіночу збірну з футболу.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини