Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:34:26

Країна потребує захисників. ФОТО

17.02.2016   07:57Агенцiя

Лише за два неповні місяці поточного року на військову службу за контрактом Чернігівським обласним військкоматом направлено близько 170 чоловік.

Про це під час прес-туру розповів журналістам заступник обласного військового комісара підполковник Лільчицький. Він зауважив також, що у військових частинах і досі залишається чимало вакансій. Тому найближчим часом облвійськкомат планує запросити на службу ще більше 400 військових-контрактників.

— Звертаю увагу потенційних військовослужбовців на суттєве збільшення зарплатні, — зазначив Вадим Лільчицький. З 1 січня поточного року мінімальна заробітна плата солдата — майже 7000 гривень. І вона зростатиме відповідно до стажу військової служби.
Крім того, поліпшилися і соціальні гарантії, що держава надає своїм захисникам: оплачувана відпустка не менше 30 днів, матеріальна допомога на оздоровлення, медичне обслуговування, перспективи отримання житла тощо.

Збільшення кількості контрактників, як і продовження ними служби, має забезпечити основу для справжньої, професійної армії та дозволить мінімізувати мобілізаційне навантаження на громадян України у період зовнішньої агресії.

На цьому наполягає і Президент України Петро Порошенко. На його переконання, у подальшому формування українського війська має відбуватися, передусім, за контрактним принципом.

— Ми маємо використати всі ресурси і резерви для забезпечення комплектації контрактної армії,– наголосив Президент, виступаючи на першому в цьому році засіданні Ради регіонального розвитку.
Проте, вимоги до претендентів на військову службу зросли. Армії потрібні високовмотивовані професіонали, сильні духом і тілом.

Попередня участь в АТО при цьому є додатковою перевагою, наголосив заступник обласного воєнкома. Тому далеко не всі бажаючі були прийняті до війська — 35 претендентів не пройшли професійний відбір, а 13 повернулися додому з навчальних частин через службову невідповідність.
Як розповів Вадим Лільчицький, вступивши на контрактну службу, людина може професійно реалізувати себе й опанувати практично будь-який військовий фах. Так, 5 окремий польовий вузол зв’язку, дислокований у Чернігові, потребує зв’язківців, а у І танковій бригаді чекають фахівців чи не з усіх військових спеціальностей.

У ході прес-туру журналісти оглянули розташування 134 батальйону охорони та обслуговування ОК «Північ» та 5 окремого польового вузла зв’язку. Поспілкувалися з військовими контрактниками та їх командирами.

За словами заступника командира 134 батальйону майора Оріховського, у цій військовій частині служать не лише контрактники, а й військовослужбовці строкової служби. Частина з них вже оцінила переваги військової служби за контрактом та вирішила пов’язати з нею своє майбутнє.


ФОТОрепортаж Віктор Кошмал

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини