Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:18:04

Новгород-Сіверський на шляху до запровадження механізмів участі громадянин в управлінні містом

17.02.2016   07:45

Учасники коаліції «Прозорі ради» завітали до міста Новгород-Сіверський щоб презентувати місцевим депутатам, міському голові та громадським активістам тему "Статут територіальної громади та інші інструменти для забезпечення участі громадськості в ухваленні рішень місцевою владою".

В місті Новгород-Сіверський до цього часу не було Статуту територіальної громади, відповідно в місті не працювали такі механізми залучення громадян як громадські слухання, місцеві ініціативи та загальні збори громадян.

Сьогодні ситуація змінилася. Місцеві громадські активісти за підтримки частини депутатів запропонували місцевій владі ухвалити Статут громади. Міський голова Олег Бондаренко підтримав ініціативу і запропонував свій проект Статуту. Тож наразі розглядають два проекти «малої конституції»  міста.

Під час презентації на тему Статуту учасник коаліції «Прозорі ради» Павло Пущенко наголосив, що не важливо який з варіантів проекту Статуту буде ухвалений, найголовніше щоб до документи увійшли демократичні, працездатні механізми громадської участі. Це насамперед, можливість членів громади ініціювати процедуру громадських слухань,  місцевих ініціатив та електронних петицій  з кількістю підписів для таких міст як Новгород-Сіверський близько 50 чоловік. 

Окрім цього, присутнім було презентовано інші напрямки роботи коаліції «Прозорі ради» в напрямку підвищення прозорості діяльності місцевих органів влади. Зокрема через ухвалення регламентів рад та виконкомів, положень про постійні комісії ради тощо.

Варто зазначити, що організація даного заходу була підтримана міською радою у вигляді наданого приміщення та конструктивної роботи її представників та депутатів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини