Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:06:22

Представники Світового банку обговорювали питання підвищення енергоефективності з представниками міської влади

16.02.2016   07:33

В рамках візиту до міста Чернігівмоніторингової місії фахівців Світового банку,що відбулась15 лютого 2015 року,було проведено робочу зустріч Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка та керівника проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» Станіслава Терлецького.

З боку Світового банку на зустрічі були присутні спеціаліст з питань енергетики ПедзіМакумбе, старший фінансовий аналітик ФабрісБертоле, старший спеціаліст з питань енергетики Санду Гідірім, також в зустрічі брали участь представники КЕП "Чернігівська ТЕЦ" ТОВ ФІРМИ "ТЕХНОВА".

Сторони обговорили питання участі в інвестиційному проекті, що фінансується за кошти позики Світового банку, ТОВ ФІРМИ "ТЕХНОВА", яка є орендарем цілісного майнового комплексу Чернігівської ТЕЦ та планує провести заходи з модернізації орендованих потужностей.
Для проведення заходів з модернізації ТОВ ФІРМИ "ТЕХНОВА"планує залучити позику загальним обсягом біля 35 млн. дол. США.

Міський голова погодився з необхідністю проведення робіт, що покращать якість послуг з централізованого теплопостачання, однак наголосив на важливості утримання тарифів, оскільки це питання є важливим для більшості мешканців міста.

З цього приводу була висловлена думка щодо необхідності повернення коштів позики за рахунок економії, якої буде досягнуто в результаті впровадження енергоефективних заходів. Також під час зустрічі обговорювались правові питання майбутньої співпраці та необхідність закріплення громади міста як першочергових вигодонабувачів.

Після зустрічі в міській раді фахівці Світового банку разом з представниками ТОВ ФІРМИ "ТЕХНОВА" оглянули об’єкти, на яких планується проведення робіт з модернізації.

В разі позитивного рішення Світового банку щодо включення міста Чернігів до переліку підприємств-учасників проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України»в місті планується провести реконструкцію 46 центральних теплових пунктів та 26 кілометрів теплових мереж, встановити 127 індивідуальних теплових пунктів з погодним регулюванням та 173 лічильники тепла. Також планується встановлення автоматизованої системи управління технологічними процесами, яка в режимі реального часу дозволить відслідковувати показники роботи всієї системи.

Проект «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» є одним з комплексних заходів, який впроваджується Урядом України в напрямку реформування галузі централізованого теплопостачання за рахунок коштів позики Світового банку. Загальна вартість робіт, що будуть профінансовані в рамках Проекту, складе понад 300 млн. дол. США.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини