Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:31:16

Вирішення усіх порушених заявниками питань взято під особистий контроль очільника обласної ради

11.02.2016   14:49Агенцiя

10 лютого голова обласної ради Ігор Вдовенко провів прийом громадян, який згідно із графіком здійснюється кожної другої і четвертої середи щомісяця.

Цього дня до очільника обласної представницької влади з наболілими проблемами звернулися дев'ять заявників з міста Чернігова та Бахмацького району. Переважно це звернення, що мають особистий характер – питання працевлаштування, матеріального забезпечення, захисту особистих прав тощо. Проте, були і такі, від результатів вирішення яких залежить доля сотень а то і тисяч людей.

Так, інвалід ІІ групи Олександра Кравченко та пенсіонер Ольга Булах озвучили перед обласним керівником проблему, яка не вирішується вже довгих 8 років. За їх словами, вони, як колишні працівники ПАТ ПВК «Десна», мешкають у квартирах, статус яких до цього часу так і не визначений. Чи є ці квартири житлом? Згідно довідок наданих «Чернігівським МБТІ» – так, а згідно з рахунками за спожиті комунальні послуги – ні. Бо платити чомусь доводиться за тарифами підприємства, а не фізичних осіб. Голова обласної ради повідомив, що дасть доручення постійній комісії обласної ради з питань управління та розпорядження об'єктами комунальної власності дослідити дану проблему та виробити необхідні рекомендації.

З проханням допомоги у вирішенні питання щодо приватизації кімнати у гуртожитку однієї із медичних установ Чернігова до керівника обласного представницького органу звернулась Олена Луцко. З огляду на те, що озвучена нею проблема не є поодинокою, Ігор Вдовенко ініціював створення відповідної робочою групи з числа депутатів, експертів та інших відповідальних осіб.

Ще одна робоча група буде створена за результатом звернення до голови обласної ради раціоналізатора-винахідника Володимира Кононенка. Пан Володимир володіє розробками, які дозволяють значно заощадити на використанні природного газу. Є у нього й інші енергозберігаючі розробки... Робоча група повинна розглянути пропозиції винахідника і вже тоді визначитись щодо доцільності їх включення до чинної обласної Програми стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2016-2017 роки.

Всі ці та інші порушені заявниками питання взяті керівником під особистий контроль та будуть вирішені в межах компетенції обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.