Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:29:32

Доступність гемодіалізу

05.02.2016   08:17Агенцiя

Незважаючи на вкрай незадовільне фінансування медичної галузі, держава знаходить можливість виділяти кошти хворим на хронічну ниркову недостатність, які отримують гемодіалізні процедури.

Більш того, незабаром пацієнтам із такими захворюваннями з північних районів Чернігівщини не буде необхідності для очищення крові приїжджати до Чернігова – у Корюківці відкриється спеціалізоване відділення.

За словами завідувачки відділення гемодіалізу та  нефрології КЛПЗ «Чернігівська обласна лікарня» Олени Горди, протягом останніх років кількість хворих, що потребують гемо-та перитонеального діалізу, збільшується.

«Так у 2003 році у нас було 29 пацієнтів на гемодіалізі. Зараз їх 110 в обласній лікарні та 85 –  у центрі «Фрезеніус». Також у центрі «Фрезеніус» проводять гемодіаліз ще 15 пацієнтам, які є переміщеними особами із зони АТО. Тобто, всього – 210 хворих. Зараз потужне відділення функціонує в обласній лікарні, філії в Ніжині та Прилуках. Враховуючи, що північні райони Чернігівщини такого відділення не мають, триває робота по його відкриттю в Корюківці. Ця філія обласної лікарні буде обслуговувати тамтешніх пацієнтів, яким не треба буде  витрачати час на  приїзд до Чернігова. Таким чином, підвищиться  якість їхнього життя», – зауважила Олена Горда.

Також лікар зазначила, що на даний момент є все необхідне для  проведення гемодіалізу, в тому  числі і витратні матеріали, адже  тендерні процедури було проведено своєчасно та ефективно. Втім, є необхідність у забезпеченні медикаментами для лікування супутніх захворювань у цих хворих – анемії, гіпертонічної хвороби, інших недуг, спричинених хронічною ниркової недостатністю.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини