Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:33:16

Водоканал Чернігова шукає шляхи обслуговування ОСББ

05.02.2016   08:11Агенцiя

Співпраця з майбутніми ОСББ викликає багато запитань у представників Чернігівського водоканалу.

Укладати угоду з кінцевим споживачем чи з ОСББ як юридичною особою вирішували на спеціальному засіданні 3 лютого в «Чернігівводоканалі». В обговоренні взяли участь юристи, представники підприємства та створених ОСББ, а також активісти Громадянської мережі ОПОРА.

«Для нашого підприємства важливі взаємовідносини зі споживачами. Ми прагнемо, щоб вони були прозорими. Проведена реконструкція дозволяє якісно надавати послуги кожному нашому споживачеві. Існують свої погрішності, так, наприклад, поява іржавої води. Проте ця проблема не вирішиться швидко, бо потребує великих витрат. Враховуючи наші тарифи, найближчі рік-два-три зробити це не буде можливим. Є жителі, які виявили бажання об’єднатися, а ми, в свою чергу, маємо поставляти послуги в кожну квартиру.

Тому є певні варіанти, як це можна робити. Або ми надаватимемо послугу, і ті, хто керуватиме, купуватиме її за трохи нижчої ціною, або ж ми самостійно доводитимемо до кожного споживача наші послуги самостійно», – наголошує директор комунального підприємства «Чернігівводоканал» Олександр Шкінь.

За словами директора, 10 млн грн у вигляді субвенцій було надано Чернігівському водоканалу попереднього року.

«Формування концепції відносин з майбутніми ОСББ – це правильна ініціатива, але для початку треба зрозуміти, скільки будинків міста готові брати відповідальність на себе, а скільки обере управляючі компанії. І вже від цього відштовхуватись у прийнятті остаточного рішення. Ми активно працюємо в напрямку популяризації ОСББ та приділяємо неабияку увагу роз’яснювальній роботі серед мешканців багатоквартирних будинків», – стверджує місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.

Під час зустрічі також вирішували питання, як покращити взаємовідносини між споживачами і компаніями з обслуговування житла та водоканалом. «Чернігівводоканал» пропонує створити публічний договір, який буде обговорюватися зі спільнотою, щоб бажаючі могли надати коментарі для внесення змін.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини