Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:52:11

У м. Чернігові перші 180 сумлінних громадян вже задекларували отримані доходи

05.02.2016   07:43

У ході цьогорічної кампанії декларування доходів громадян з початку року до ДПІ у м. Чернігові подано більше 180 декларацій. Сума задекларованих доходів становить 15,7 млн. гривень.

Такий темп деклараційної компанії -  безумовна ознака зростання рівня податкової культури громадян», - вважає начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області Алла Супрун. 

Як свідчить аналітика, наразі найбільш активно чернігівці декларують спадщину і подарунки, надання власного майна в оренду. А вдалий початок деклараційної компанії в місті пояснюється ще й високими показниками поінформованості громадян, оскільки чимало платників  - активні користувачі мережі Інтренет.

 «Одним з нововведень декларування - 2016 є те, що платник податків самостійно визначає свій статус: громадянин; особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність або підприємець, який перебуває на загальній системі. Також,  для зручності фізичних осіб у новій декларації об’єднано звітність по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору. Рекомендуємо подавати декларацію за допомогою сервісу «Декларування он-лайн» (http://sfs.gov.ua/incomedecl). За допомогою цього сервісу користувач може скористатися поясненнями щодо заповнення будь-яких позицій декларації та додатків до неї, ознайомитися з прикладами розрахунку  податкових зобов’язань, податкової знижки та порядком заповнення декларації тощо», - зазначила податківець.

 Нагадуємо, що громадяни та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, подають декларацію про майновий стан і доходи за результатами 2015 року не пізніше 3 травня 2016 року. Граничний термін для громадян, які подаватимуть декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки - не пізніше 31 грудня 2016 року. Фізичні особи - підприємці, які перебувають на загальній системі подають декларацію про майновий стан і доходи за результатами 2015 року не пізніше 9 лютого 2016 року. Разом з доходами від підприємницької діяльності вони декларуватимуть іноземні та інші доходи.

Виконати свій конституційний обов’язок і подати річну податкову декларацію чернігівці можуть через мережу Інтернет, або ж безпосередньо в Центрі обслуговування платників інспекції.

Для комфортного звітування громадян Центр працюватиме за подовженим режимом роботи, при цьому подати декларацію можна буде також й у вихідні дні. Усі, хто завітає до чернігівської податкової, зможуть отримати безкоштовні консультації та допомогу у заповненні декларації. Тож сподіваємося, що деклараційна компанія - 2016  матиме результативний і якісний характер, адже це індивідуальний внесок громадян у добробут держави.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини