Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:26:53

Дорожники Чернігівщини пройшли випробування стихією

01.02.2016   08:53Агенцiя

З початку 2016 р. по всій Чернігівської області відбулось значне ускладнення погодних умов (сильний сніг, посилення вітру, снігові замети, хуртовини при мінусових показниках температури).

Для забезапечення сталого проїзду по автодорогах загального користування та безпечного руху транспортних засобів на дорогах області, Служба автомобільних доріг у Чернігівській області області та ДП “Чернігівський облавтодор”спільно з Державтоінспекцією області, Управління ДСНС України в Чернігівській області, Укртансінспекцією попередило населення та автоперевізників області про стихійні погодні явища через ЗМІ (в тому числі по обласному радіо та телебаченню).

Проведення робіт в умовах сильного снігопаду здійснювалось ДП “Чернігівський облавтодор” під керівництвом директора Тишини А.О.
Для боротьби зі стихією спеціалістами Служби автомобільних доріг та працівниками ДП “Чернігівський облавтодор” було організовано роботу всіх 17 філій  та 10 райавтодорів з очищення автодоріг та посипання їх протиожиледною сумішшю, що дало належним чином забезпечити безпеку та безперебійність руху по автодорогах Чернігівській області.

В час, коли автодороги постійно засипає снігом, коли утворюються перемети та ожеледь – небезпека виникнення аварій збільшується в рази. Саме тому, аби уникнути утворення обледеніння дорожнього покриття, снігових переметів, працівники районних філій ДП «Чернігівській облавтодор» та дорожньо-експлуатаційних дільниць, використовуючи спецтехніку та протиожеледні суміші, долають наслідки стихії.

Щоденно в роботі були задіяні до 210 чоловік та 173 механізми - трактори з навісними відвалами, автогрейдери, піскорозкидувачі, автомобілі, навантажувачі.

На автодорогах  Чернігівської області місцями періодично утворювалися засніжені ділянки, які дорожники відразу ж ліквідовували першочергово приділяючи особливу увагу стану покриття на маршрутах руху міжнародного транспорту на автодорогах державного значення та підходах до 5 КПП, на напрямках руху автобусів загального користування і шкільних маршрутах, та швидкої медичної допомоги.

18900 тонн піщано-соляної суміші та 320 тонн чистої солі знадобилося чернігівським дорожникам для того, щоб обробити покриття та забезпечити безперебійний проїзд на дорогах з найбільш інтенсивним рухом транспортних засобів та транзитними напрямками, такими як М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі, М-02 Кіпті –Глухів – Бачівськ Н-07 Київ – Суми – Юнаківка. Товщина снігового покрову на цих шляхах сягала 10-15 сантиметрів  при температурі до – 20 градус морозу.
 
Проїзд до всіх населених пунктів Чернігівської області було забезпечено.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини