Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:50:35

Поліція забезпечила публічний порядок під час пам'ятних заходів до 98-ліття подвигу Героїв Крут

29.01.2016   18:04Агенцiя

29 січня Україна вшановує подвиг 300 студентів, ліцеїстів і вільного козацтва, які ціною власного життя затримали просування російських військ на Київ у 1918 році.

Для участі в пам'ятних заходах на Чернігівщину прибули гості з усіх куточків України - можновладці, народні депутати, представники політичних партій, бійці АТО та патріотичні сили.

Загалом у масових заходах безпосередньо на території меморіального комплексу, спорудженого в пам'ять про подвиг Героїв Крут, взяли участь близько двох тисяч громадян. Охорону публічного порядку біля самого пам'ятника та на прилеглій до комплексу чималій території здійснювали 150 правоохоронців з Головного управління Національної поліції в Чернігівській області і територіальних відділів поліції.

За дорученням керівника ГУНП в Чернігівській області полковника поліції Едуарда Альохіна територія меморіального комплексу напередодні була ретельно обстежена вибухотехніками та взята під посилену охорону поліції.

Правоохоронці вжили додаткові заходи безпеки для охорони публічного порядку та безпеки громадян. Залучалися поліцейські Ніжинського, Прилуцького, Бахмацького, Менського відділів поліції та Борзнянського, Куликівського і Носівського відділень поліції.

Вшанувати пам'ять Героїв прибули керівництво Чернігівської обласної державної адміністрації, обласної ради, представники силових відомств, громадські організації, ліцеїсти військових навчальних закладів, українські патріоти.

Учасники мітингу вшанували пам'ять загиблих Героїв хвилиною мовчання. У пам'ять про загиблих за рідну землю заупокійну літію відправив Архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Української православної церкви Київського Патріархату Євстратій.

Було озвучено звернення Президента України до Українського народу у зв'язку з Днем пам'яті Героїв Крут, у якому він підкреслив, що нині завдяки всенародній єдності та солідарності світової спільноти українці дають рішучу відсіч новій російській агресії. За утвердження ідеалів незалежності та державності проти імперської навали виступили кращі сини Українського народу - гідні нащадки героїв минулого. Честь їм і шана!

В День пам'яті Героїв Крут вже стало традицією вшановувати і бійців АТО. Двом військовослужбовцям 13-го мотопіхотного батальйону голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч вручив державні нагороди.

Після урочистої частини перед Монументом проведено патріотичну концертну програму. Також всі учасники заходу мали можливість відвідати музейну експозицію Національного музею Збройних Сил України про бій під Крутами та тематичну виставку, присвячену сучасним Героям України, які захищають рідну землю від російського агресора.

Поліція повною мірою забезпечила належне дотримання громадського порядку та безпеки, жодних правопорушень або спроб їх скоїти зафіксовано не було.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини