Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 12:46:29

Поліція "по гарячих слідах" затримала шахраїв, які видурили у жінки близько 100 тисяч гривень

23.01.2016   13:59

22 січня поліцейські Прилуцького відділу поліції затримали міжрегіональних шахраїв, які в Бахмацькому районі на Чернігівщині обдурили 72-річну жінку та, заволодівши її заощадженнями, зникли з місця пригоди.

Ошукана господиня вчасно зрозуміла, що її обдурили, і встигла занотувати номери ВАЗ-івської "шістки", на якій пересувалася зловмисниця та троє її спільників.

Потерпіла негайно звернулася по допомогу до поліції, докладно розповіла про злочин, описала своїх непроханих гостей та їх легковик.

Для затримання зловмисників "по гарячих слідах" чергова частина Бахмацького відділу поліції повідомила прикмети автомобіля та правопорушників сусіднім територіальним органам поліції - Борзнянському та Талалаївському відділенням. Поліцейські ввели в дію план «Перехоплення». В погоню за підозрюваними був направлений патрульний автомобіль.

Завдяки пильності односельчан потерпілої, також вдалося встановити напрямок втечі зловмисників - на південь, в бік Талалаївського району. Після отримання цієї інформації черговий Талалаївського відділення Прилуцького відділу поліції негайно доповів про злочин керівнику Прилуцького відділу поліції, за вказівкою якого на перехоплення автомобіля - втікача було спрямовано патрульні екіпажі.

Невдовзі, на території Талалаївського району, неподалік райцентру поліцейські патрульні машини перегородили шлях автівці втікачів. На борту "шістки" знаходилося четверо людей - жінка та троє чоловіків. Всі - жителі м.Кременчука, Полтавської області. Для повного та якісного документування даного правопорушення на місце зупинки авто з Прилук було направлено досвідчених працівників кримінального блоку та експерт-криміналіст.

Правоохоронці пояснили громадянам причину зупинки їх транспортного засобу та запропонували проїхати до Талалаївського відділення поліції для перевірки документів і встановлення їх причетності до скоєного кримінального правопорушення.

Під час спілкування зі слідчим, жінка зізналася у скоєному та добровільно видала пакет з грошима, де були майже 3000 доларів США і 800 євро, а також сувенірні «купюри» загальним номіналом 1550 гривень, які досить часто використовуються шахраями у схемах обдурення громадян.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка...що завдала значної шкоди потерпілому). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Наразі підозрювані, згідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, затримані та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. На даний час поліцією доведено причетність даних осіб до скоєння близько десятка шахрайств на території Чернігівської та Сумської областей. Поліція продовжує перевірку причетності аферистів до аналогічних злочинів на території інших регіонів України.

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини