Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:16:37

В Чернігові у святкові дні дізналися про можливості для ОСББ

15.01.2016   07:41

Інформаційна кампанія проводилась 13 січня на Красній Площі Чернігова, під час якої жителям роз’яснювалися їхні можливості в енергозбереженні та енергоефективності.

Переваги та прості кроки зі створення ОСББ, методи енергозбереження в побуті не просто деталізовані, а й надані у вигляді зручних постерів від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

«Важлива активність громадян у вирішенні проблем житлово-комунального сектору. А ОСББ як один з проявів такої активності дає безліч можливостей для жителів отримати додаткове фінансування не тільки від держави, а й із міжнародних джерел. Подекуди навіть прості методи правильного використання ресурсів, наприклад, провітрювання приміщення, дають змогу відчути економію», – наголошувала місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

Як утеплити будинок або замінити вікна та отримати 40 % компенсації витрачених коштів від держави, Наталія Висіканець також пояснювала на реальних прикладах.

«Сьогодні один із заходів інформаційної кампанії з енергозбереження. Я не в перше беру участь у подібній акції. Мене особисто як депутата міської ради, як маму, як господиню дуже хвилюють способи енергозбереження. Завдяки цій інформаційній кампанії я дізналась про прості, але дієві способи енергозбереження. Ні для кого не секрет, що скоро буде реформуватися система ЖЕКів, і дуже цікаво було почути про ОСББ. Що це таке, які юридичні особливості такої структури, як загалом приймати рішення в багатоквартирному будинку. Люди мають врешті-решт взяти відповідальність за своє життя, свій будинок, прибудинкову територію. Якщо вони будуть гарними господарями, то стануть більш ефективними програми з енергозбереження та енергоефективності», – наголосила Регіна Гусак зі ЧМГО Жменя.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини