Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:39:13

Як суспільству повернути до мирного життя бійців АТО

12.01.2016   16:24Агенцiя

Активісти Центру соціально–психологічної реабілітації учасників АТО ГО «РЕСУРС» звітують про діяльність організації впродовж 2015 року. Як суспільству повернути до мирного життя бійців АТО.

Війна на Сході України перевернула життя усієї країни, поділивши його на до і після, в першу чергу тих, хто став на захист Батьківщини, на перешкоду гібридним ворожим планам.

Героїзм, здавалося б, звичайних наших хлопців, їх нелегка боротьба кожен день, їх стійкість та рішучість викликаю почуття, від яких просто рветься душа і змушують задуматися чого коштує їм наше мирне позафронтове життя.

Повернутися додому з епіцентру бойових дій ще не означає повернутися з війни, кажуть психологи.Для тих, хто побував там, у земному пеклі, війна продовжується і вдома. Страшні тяжкі спогади, поранення, біль від втрати друзів залишаються на завжди. Все це і не тільки заважає призвичаїтися до мирного життя.

В зв’язку з цим, у березні минулого року, коли зі Сходу почали повертатися демобілізовані військовослужбовці, з’явилося чимало громадських і благодійних організацій, діяльність яких зосереджена на поверненні до мирного життя учасників бойових дій на Донбасі та членів їх родин.

Однією з таких організацій є Центр соціально–психологічної реабілітації учасників АТО ГО «Ресурс», що є однією з організацій-субгрантерів проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструє ГО «MART», за підтримки Європейського Союзу.

Варто сказати, за досить короткий час свого існування, активісти центру досягли чималих результатів. І, саме, ці результати стали темою обговорення на прес-конфереції 11 січня у приміщенні Експертного клубу «Чиста політика».

Під час заходу, члени ГО «Ресурс» представили річний звіт діяльності організації.

Окрім самих бійців патронажем центру зараз знаходяться 25 дітей, чиї батьки побували у зоні АТО.

Також, волонтери організації долучалися і до запровадженого на Чернігівщині пілотного проекту психологічного тестування мобілізованих та підготовки їх до роботи у стресових ситуаціях.

Та головне надбання організації — відкриття однойменного реабілітаційного центру. До речі, за словами фахівців, спільні ремонтні роботи для колишніх бійців — це крок на шляху повернення до мирного життя.

Нині у центрі працює вісім психологів, двоє фахівців із соціальної роботи та реабілітолог. Останній — надпотрібний для центру спеціаліст, бо ж тут лікують не лише душу, а й тіло. Наприклад, тренажер «Сухожил» допомагає відновити роботу опорно-рухового апарату.

І тіло і душу одночасно у центрі лікують за допомогою серії флоат-процедур. Вода, насичена солями магнію, не лише покращує роботу серцево-судинної системи організму, а й сприяє тому, що організм починає в достатній кількості виробляти гормони радості, тож людині хочеться жити.

Щоправда, усі зусилля психологів і медиків легко зводить нанівець неготове прийняти в мирне життя людей, яких змінила неоголошена війна, суспільство. Саме тому у планах ресурсівців не лише розширення реабілітаційних послуг для своїх підопічних, а й робота з чиновниками, від яких великою мірою залежить, чи зможуть люди із загостреним відчуттям справедливості знову знайти своє місце у мирному житті.

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини