Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:09:14

ДСНС України попереджає: обережно, ожеледиця!

29.12.2015   07:21Агенцiя

За прогнозами Укргідрометцентру 28 грудня на території України спостерігатиметься дощова погода, з мокрим снігом, на дорогах ожеледиця.

У зв’язку з цим, ДСНС України закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки при перебуванні на вулиці.

Щоб зменшити ризик травмувань при ожеледиці:

- перед виходом з будинку змайструйте на підошви взуття «льодоступи» (прикріпіть шматок поролону або лейкопластиру і натріть піском). Людям похилого віку та вагітним жінкам краще в такі дні не виходити на вулицю, або брати з собою палицю з гумовим наконечником чи шипом;

- жінкам не варто взувати чоботи на високих підборах, а руки повинні бути вільними. Ходіть, не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах та ступайте на всю підошву. Не тримайте руки в кишенях і уникайте прогулянок поряд із проїжджою частиною, адже можна впасти та вилетіти на дорогу;

- будьте готовими до падіння. Якщо відчуваєте, що падаєте, одразу присядьте, щоб зменшити висоту, а доторкнувшись до землі, перекотіться, щоб зменшити навантаження. Якщо ви впали і через деякий час відчули нудоту, біль у голові, суглобах – терміново зверніться до травмпункту.

Водії мають бути уважнішими на дорогах, контролювати швидкість транспортного засобу: крім того, що через ожеледицю значно ускладнюється процес керування автомобілем (зокрема збільшується гальмівний шлях), пішоходи можуть падати, переходячи дорогу.

Служба порятунку «101» наголошує: шановні громадяни, будьте пильними при ожеледиці, пам’ятайте про власну безпеку. Простіше уникнути біди, аніж боротися з її наслідками.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини