Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:16:27

З початку року чернігівці спрямували на підтримку української армії 58 млн. грн військового збору

23.12.2015   08:13

Військовий збір в країні було тимчасово введено для фінансової підтримки Збройних Сил України. Адже, від того, як ми підтримуємо нашу армію сьогодні, залежить спокійне та вільне майбутнє завтра.

За словами начальника відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові Алли Супрун, з початку року чернігівці спрямували на підтримку української армії 58,0 млн. грн військового збору.
   
Варто нагадати, що платниками збору є фізичні особи - резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) збору до бюджету є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти - для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

Військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року та буде діяти до закінчення реформування Збройних сил України. Оподаткуванню підлягають всі доходи, визначені статтею 163 Кодексу. Зокрема, до таких доходів, крім зарплати та прирівняних до неї виплат, відносяться доходи у вигляді орендної плати, від купівлі - продажу рухомого і нерухомого майна, виплати дивідендів, від успадкування та дарування майна, інвестиційний прибуток та інші доходи тощо. Разом з цим, платник, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи, зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити військовий збір з таких доходів.
   
При виникненні питань щодо справляння військового збору платники  Чернігова  можуть звернутися для отримання консультацій за телефонами: 65-28-53, 65-28-32, 65-28-25.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини