Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:44:29

Вогнеборці ліквідували масштабну пожежу на торфовищі, що тривала понад два місяці

12.12.2015   09:11

10 грудня о 15:00 зведеним загоном рятувальників Управління ДСНС у Чернігівській області остаточно ліквідовано тління торфу в с. Данівка Козелецького району.

Нагадаємо, 8 жовтня від місцевих жителів надійшло повідомлення про те, що поряд з с. Данівка Козелецького району відбувається горіння торфу окремими осередками на площі близько 7 га. У зв’язку з цим, на місце пригоди були направлені 2 одиниці техніки, 2 мотопомпи та 9 чоловік особового складу пожежно-рятувальних підрозділів з Ніжина та Бобровиці. Гасіння ускладнювалося значною глибиною залягання торфу від 0,15 до 1,5 м та тим, що найближче джерело водопостачання знаходилось на відстані майже 1 кілометр.

14 жовтня в районі с. Данівка внаслідок спалювання залишків сухої рослинності та умисних підпалів невстановленими особами почалося інтенсивне горіння торфу одразу в декількох місцях на значній відстані одне від одного. Загальний фронт пожежі становив до 2,5 км, а висота полум'я 3-4 метри. Виникла пожежа трави, чагарників та очерету на площі понад 600 гектарів на обох берегах р. Остер.

З метою ліквідації пожежі та з урахуванням оперативної обстановки, що склалася, 15-16 жовтня  було сформовано зведений загін рятувальників області, до складу якого увійшли 2 пожежні насосні станції, 2 автомобіля рукавних, 6 пожежних автоцистерн, 10 мотопомп та 100 чоловік особового складу. Поблизу місця ліквідації пожежі було розгорнуто пункт життєзабезпечення особового складу, встановлено 7 наметів та організовано роботу польової кухні.

06 листопада в результаті проведення детальної розвідки по лівому берегу р. Остер було додатково виявлено тління торф'яного поля окремими осередками на загальній площі близько 190 га, на якому в попередні дні не спостерігались видимі ознаки горіння через наявність великої кількості чагарників, очерету та іншої рослинності висотою понад 2,5 м. Тож наступного дня Державною службою України з надзвичайних ситуацій було залучено до ліквідації надзвичайної ситуації додаткові сили та засобів з Івано-Франківського, Одеського, Сумського, Черкаського обласних гарнізонів служби цивільного захисту та державного підприємства "Мобільний рятувальний центр".

11 грудня здійснюватимуться роботи по згортанню наметового містечка рятувальників.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини