Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:56:51

Коли "Мій дім – не моя фортеця!" ВІДЕО

04.12.2015   08:06Агенцiя

Мова йде про домашнє насильство. Багатьом людям здається, що насильство більш за все має місце у сім’ях алкоголіків чи наркоманів, у сім’ях неосвічених чи бідних людей.

Проте сьогодні домашнє насильство існує у всіх без винятку соціальних групах, з ним стикаються незалежно від рівня доходів, освіти і становища в суспільстві. Щорічно на Чернігівщині правоохоронні органи реєструють близько п’яти тисяч звернень про насильство у сім’ї. Проте масштаби цієї проблеми значно ширші, бо часто «сміття з дому не виностять».

В рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства» представники органів влади та громадських організацій зібрались за круглим столом. Говорили про те, що протягом 2015 року в області зафіксовано більше 3000 звернень до правоохоронних органів щодо фактів насильства у сім’ї, з них 95% — від жінок. У більшості звернень – насильство фізичне або сексуальне, рідше – психологічне.

Офіційна статистика, за словами фахівців, не здатна повністю продемонструвати масштаби проблеми. Домашнє насильство — це не тільки традиційні побої і сексуальне насильство, а й моральні чи економічні образи, примус до чогось. Часто жертви не звертаються до відповідних служб, бо їм соромно чи страшно, або ж не усвідомлюють, що проти них коїться насилля.

Дорослі люди звертаються за допомогою самі, а от з дітьми інша ситуація. Зареєстрованих випадків домашнього насильства над дітьми мало. Спеціалісти кажуть, діти навіть не завжди розуміють, що проти них скоєне насилля, приймаючи його за звичне покарання від батьків. Та й самі батьки часто насильство приймають за виховний захід.

Якщо ви або хтось з ваших знайомих, родичів, сусідів, потерпає від домашнього насильства, обов’язково зверніться до відповідних установ за допомогою. Це можуть бути правоохоронні органи, уповноважений орган у справах сім’ї, служба у справах дітей, обласний центр соціально-психологічної допомоги або ж просто медична установа.

Пам’ятайте, насильство існуватиме доти, доки ви про нього будете мовчати.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.