Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:50:42

У Чернігові зробили "стрибок до порозуміння"

03.12.2015   15:45Агенцiя

Першого грудня чернігівцям запропонували долучитися до акції «Стрибок до розуміння».

Організатором заходу виступила громадська організація «Жменя», яка вже тривалий час реалізовує інформаційні проекти та програми, спрямовані на збереження репродуктивного здоров’я.

У вівторок, 1 грудня весь світ відзначає День боротьби зі СНІДом. Активісти та волонтери «Жмені» вирішили нагадати чернігівцям про те, що поруч можуть жити люди, які страждають від цієї недуги або втратили когось з близьких, друзів, знайомих через цю хворобу. Саме тому акція «Стрибок до розуміння» нагадала містянам, що зробивши один крок назустріч, можна підтримати, зрозуміти або допомогти людям, які страждають від СНІДу або ВІЛ-інфіковані. І символічно, перестрибнувши через мега-скакалку та отримавши червону стрічку, людина розуміє, що СНІД – це лихо, яке може торкнутися кожного.

Організатори акції наголосили на тому, що кожен має усвідомлювати загрозу цієї хвороби і  важливо відповідально ставитися до статевого життя та стосунків. Але не варто відштовхувати людей, які борються зі СНІДом або живуть з ним.

«Часто для розуміння людей дуже складно зробити крок назустріч. У ситуації розуміння ВІЛ-позитивних людей цей крок стає все меншим і повільнішим. Українське суспільство, на жаль, до сьогодні не звикло сприймати людей, хворих на СНІД повноправними членами суспільства. Тому ми пропонуємо зробити не маленький крок, а великий стрибок назустріч ВІЛ-позитивним людям», - зазначила керівник «Жмені» Регіна Гусак.

Багато чернігівців, особливо студенти, долучилися до акції «Стрибок до розуміння». Молодь прийшла до Мегацентру, щоб стрибаючи через мега-скакалку, пітримати тих, хто опинився у біді, але прагне повноцінно жити та допомагати суспільству боротися із цією недугою. На думку учасників акції, слід пам’ятати: всі люди рівні. І хоча суспільство не завжди визнає це, але люди з ВІЛ такі самі його члени як і люди без цієї хвороби.

Активісти «Жмені» під час акції провели опитування учасників якими шляхами поширюється СНІД. На більшість питань учасники давали правильні відповіді та розвінчували міфи про передачу інфекції повітряним шляхом. «Я вважаю, що подібні акції викривають приховані проблеми статевих стосунків та допомагають людям усвідомити це. На мою думку, люди мають пам’ятати про те, що секс має бути захищеним та безпечним», - поділилася своїми думками одна з учасниць акції.
Кожен учасник акції, який зможе перестрибнути через мега-скакалку, отримає стрічку як символ порозуміння з ВІЛ-інфікованими.

Акція проходила в рамках проекту "Здорова родина - здорова країна" за підтримки програми «Здоров’я жінок України».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини