Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:07:57

Жінкам Чернігівщини урочисто вручено державні нагороди

24.11.2015   14:41Агенцiя

Трудові й суспільні здобутки дванадцятьох жінок Чернігівщини урочисто відзначили державними нагородами. На виконання Указу Президента України Петра Порошенка голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч вручив ордени княгині Ольги і нагрудні знаки матерям-героїням.

Орденом княгині Ольги ІІ ступеня за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм нагороджено Ніну Володимирівну Зобок – голову Чернігівського обласного відділення Української спілки в’язнів-жертв нацизму.

За значний особистий внесок у державне будівництво, консолідацію українського суспільства, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, активну громадську діяльність, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм нагороджено орденом княгині Ольги ІІІ ступеня Тетяну Сергіївну Шевченко – монтажницю цеху акціонерного товариства «Чернігівський завод радіоприладів».

Високу державну нагороду отримали й матері Чернігівщини. Указом Президента України про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку присвоєно почесне звання «Мати-героїня»:

Людмилі Миколаївні Горбатюк – матері шістьох дітей, село Іванівка Чернігівського району;

Ганні Іванівні Гринченко – матері сімох дітей, село Дрімайлівка Куликівського району;

Оксані Володимирівні Загладі – матері шістьох дітей, село Стара Рудня Щорського району;

Ганні Анатоліївні Іваницькій – матері шістьох дітей, місто Ічня;

Олені Валентинівні Іллєнко – матері п’ятьох дітей, місто Чернігів;

Наталії Григорівні Кравченко – матері п’ятьох дітей, селище Олишівка Чернігівського району;

Тетяні Володимирівні Куцій – матері сімох дітей, село Дроздовиця Городнянського району;

Анні Іванівні Носаченко – матері п’ятьох дітей, село Лубенець Корюківського району;

Галині Віталіївні Одуло – матері шістьох дітей, село Новоселівка Чернігівського району;

Аллі Григорівні Сухоцькій – матері п’ятьох дітей із села Курилівка Ніжинського району.

Звертаючись із вітальним словом, Валерій Куліч побажав матерям та їхнім родинам здоров’я і добробуту і як батько трьох доньок додав, що, на його переконання, найбільша радість – це бачити, що твої діти в чомусь кращі за тебе самого. Це надихає на нові звершення, а суспільство стає розвинутішим і добрішим, зазначив голова облдержадміністрації.

До речі, крім нагрудного знаку й почесного звання «Мати-героїня», жінки отримують разову винагороду та, згідно із Законом України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною», встановлюється пенсія за особливі заслуги у вигляді надбавки розміром 35 – 40 відсотків до пенсії.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.