Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:56:01

Тервідділенням проведено попереднє дослідження цінової ситуації, яка склалась на регіональному ринку пасажирських перевезень

20.11.2015   08:27Агенцiя

Чернігівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України проводить дослідження ринків послуг з перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування.

З 6 червня 2015 року набрала чинності  постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 №240 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)». З додатку до постанови вилучено норму про те, що обласні державні адміністрації регулюють (встановлюють) тарифи  на перевезення пасажирів автобусами, які працюють в звичайному режимі руху, в приміському та міському внутрішньообласному сполученні та багажу.

Отже, автомобільний перевізник повинен самостійно встановлювати та застосовувати економічно обґрунтований тариф на перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, виходячи з власних витрат.

Як показало дослідження, перевізники не завжди враховують зниження роздрібних цін на пальне, обсяги перевезень пасажирів, тобто відсутні об’єктивні причини для підвищення цін.

Враховуючи значну соціальну важливість встановлення економічно обґрунтованих цін на перевезення пасажирів, з метою усунення причин та умов, що сприяють вчиненню порушень законодавства про захист економічної конкуренції, адміністративна колегія територіального відділення рекомендувала перевізникам області привести тарифи на перевезення пасажирів у відповідність до їх економічно обґрунтованого рівня.

Рекомендації органів Антимонопольного комітету України, відповідно до вимог конкуренційного законодавства, підлягають обов’язковому розгляду особами, яким вони надані.

Ряд перевізників повідомив про зменшення розміру тарифу на перевезення пасажирів, зокрема:
- ПАТ «Сосницьке автотранспортне підприємство 17452»;
- ФОП Курганський В.П.;
- ФОП Іванець В.М.;
- ФОП Сливко В.А.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.