Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:13:57

Очільник поліції Чернігівщини Едуард Альохін розповів журналістам про хід реформ в поліції регіону

19.11.2015   17:30Агенцiя

Керівник поліції Чернігівщини висвітлив основні зміни у правоохоронному відомстві та завдання на перспективу.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін нагадав журналістам, що з 7 листопада в Україні на зміну міліції прийшла поліція.

Хоча вже затверджений штат поліції, нині правоохоронці перебувають на тимчасових посадах, оскільки мають пройти атестацію. Саме вона й дасть висновок про придатність кожного поліцейського до подальшої служби.

Як повідомив Едуард Альохін, 62 правоохоронці не потрапили до складу нової поліції (в тому числі й керівники різних рівнів) через висновки інспекції з особового складу та внутрішньої безпеки, які володіли негативною інформацією про цих працівників. На підставі зібраних матеріалів були зроблені висновки про неможливість їх знаходження в складі нової поліції.

Також 296 правоохоронців звільнені з органів внутрішніх справ з різних причин, вже змінено 30% керівників колишніх міськрайвідділів.

Всі інші, хто планують продовжити службу в штаті нової поліції, мають пройти через переатестацію.

Вже змінена структура поліції, нині в області утворено 6 кущових підрозділів (відділів поліції), які включають в себе декілька відділень поліції. Це Ніжинський, Прилуцький, Бахмацький, Менський, Новгород-Сіверський та Чернігівські відділи поліції. До складу кожного входять по кілька відділень поліції.

Реорганізація також передбачає оптимізацію кількості особового складу та функцій поліції. Наприклад, в структурі Головного управління Національної поліції вже немає МРЕВ, натомість функціонує міжрегіональний сервісний центр, який не залежить від управління поліції. ДАІ, яке виконувало свої функції на трасах, до виходу на службу нової патрульної поліції буде входити до Управління превентивної діяльності й займатиметься профілактикою дорожньо-транспортних пригод на автошляхах області.

Едуард Альохін також висловив своє бачення на майбутнє структури дільничних інспекторів. На його думку, в ході призначення дільничного (шерифа) на посаду має враховуватися думка населення того селища, яке він обслуговуватиме.

Журналісти мали змогу задати питання про найбільш резонансні злочини, скоєні в області протягом останнього часу. Зокрема всіх цікавив напад на машину інкасаторів. Едуард Альохін поінформував представників ЗМІ, що особа підозрюваного встановлена, це працівник тієї ж банківської установи. Наразі тривають оперативно-розшукові заходи з встановлення його місця перебування.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини