Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:45:41

Пенсіонери Чернігова жодної заборгованості перед банком "Контракт" не мають

17.11.2015   08:03

У Чернігові наприкінці тижня кілька тисяч пенсіонерів, власників "соціальної картки чернігівця", отримали листи з банку з неправдивою інформацією про кредит у сумі 500 грн. Про це під час прес-конференції повідомив директор-розпорядник Чернігівського обласного благодійного фонду "Наш край" Олександр Люберець.

За його словами, чернігівці отримали копію договору, який нібито укладений з банком "Контракт". У підробленому договорі стверджується, що банк надав власникам соцкартки кредит у розмірі 500 грн під 38 % річних. Повернути кредит вимагають до 1 грудня 2015 року. У разі протермінування плата за кредит зростає до 60 %. Крім того, з громадянина вимагають пеню в розмірі 1 % від суми заборгованості за кожен день протермінування.

О. Любарець назвав такі дії провокацією. Він також зазначив, що проект "соціальна картка чернігівця" започаткований благодійним фондом "Наш край" спільно з Чернігівською міською радою та представниками місцевих торговельних і мереж аптек. Власники карток мають право на знижки у мережах до 5%, а також на безкоштовну юридичну допомогу.

"Вимога повернути неіснуючі кредити ще й із відсотками є шахрайством та здирництвом. Крім того, йдеться про перешкоджання діяльності благодійних організацій, підробку документів та незаконне використання персональних баз даних, за що передбачена кримінальна відповідальність", - пояснив О. Любарець. Представник фонду повідомив, що готує звернення до поліції. Також до правоохоронців можуть звертатися усі, хто отримав такі листи, а фонд надасть юридичний супровід.

Крім того, банк "Контракт", зараз віднесений до категорії неплатоспроможних, поінформував, що ніякий меморандум між банком і міським головою Олександром Соколовим не укладався. "Будь-які листи мешканцям м. Чернігова від імені банку не надсилалися. Підпис голови банку Потапенка І.В, який не працює у структурі з 7 жовтня, є підробленим. Печатка, що стоїть на договорі, ніколи у банку не існувала. Жодного банківського відділення у Чернігові ПАТ Банк "Контракт" не має.

Крім того, стосовно шахрайських дій невідомих осіб відносно ПАТ Банк "Контракт" 16 листопада зареєстрована відповідна заява у Подільському управлінні поліції ГУ Національної поліції м. Києва.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини