Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:20:59

У військовому містечку Дружба-2 відбулося урочисте відкриття сучасної потужної котельні, яка працює на альтернативному паливі

12.11.2015   14:17

У військовому містечку «Дружба-2» 6-го арсеналу озброєння Збройних Сил України, який дислокується в Ічнянському районі Чернігівської області, відбулося урочисте відкриття нової сучасної й досить потужної котельні.

На відкритті об’єкту були присутні губернатор Чернігівської області Валерій Куліч, перший заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони України полковник Андрій Бернас, директор Василь Якубовський та інші представники місцевої влади і військового відомства.
 
Збудувало об’єкт та підвело до нього всі необхідні мережі та дорогу Науково-виробничого об’єднання «Екотех», також на їхньому утриманні знаходиться і обслуговуючий персонал. Військове відомство фірмі оплачуватиме тільки тепло послуги.

Нова котельня, на відміну від старої, яка працювала на мазуті, використовує альтернативне паливо – деревні пілети в гранулах, що значно економічно вигідніше. Також котельня повністю автоматизована, в ній працює 6 котлів, які повністю забезпечують потреби теплопостачання як арсеналу, так і селища Дружба. Екопотужність котельні складає 8 мегаВт. Обслуговують її всього 6 операторів.

Перший заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони України полковник Андрій Бернас зазначив:
– Завдяки  новій котельні військове відомство кожного опалювального сезону економитиме державні кошти на забезпеченні теплом арсеналу і селища в межах 10 мільйонів гривень. З наших плечей зняли тягар по ремонту, обслуговуванню котельні, підвозу палива, оплаті праці персоналу тощо. Також важливо, що деревні пілети – це екологічно чисте паливо, яке виготовляється в Україні, ми не прив’язані ні до вугілля, ні до газу, що на сьогодні дуже важливо. В перспективі перед нами стоїть завдання створення подібних об’єктів і в інших гарнізонах Збройних Сил України.

У зв’язку з тим, що арсенал є об’єктом підвищеної уваги, стара котельня буде законсервована з певним запасом палива і, за необхідності, протягом доби може бути запущена до експлуатації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини