Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:01:29

Набрав законної сили вирок, яким засуджено колишнього начальника Менської виправної колонії № 91 за порушення права на захист

12.11.2015   07:39

Колегією суддів апеляційного суду Чернігівської області розглянуто апеляційну скаргу обвинуваченого – колишнього начальника Менської виправної колонії № 91 – на вирок Сосницького районного суду.

Судом першої інстанції за ч. 2 ст. 397  КК України (перешкоджання в здійсненні правомірної діяльності захисників) призначено покарання у виді штрафу з позбавленням права обіймати посади,  пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих  функцій, строком на 2 роки.

Колишнього керівника установи виконання покарань цим вироком визнано винним в незабезпеченні права захисників на побачення із засудженим, реалізації його права на правову допомогу, зустрічі із адвокатом та захисником, неправомірній відмові у задоволенні таких звернень.

Прокурор проти задоволення апеляційної скарги заперечував.

Судді дійшли висновку про законність рішення Сосницького районного суду щодо винуватості обвинуваченого, кваліфікації його дій та призначеної міри покарання.

Вирок суду першої інстанції набрав законної сили.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини