Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:29:55

Обговорили перспективи впровадження європейського досвіду

17.10.2015   10:15Агенцiя

Начальник УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Едуард Альохін провів уже третю за рахунком особисту зустріч з представниками Консультативної місії Європейського союзу з питань реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

Цього разу, крім постійних її членів, до діалогу долучились: фахівець зі зв'язків з громадами, стратегічний радник Даце Лукуміете та старший асистент з питань загальної правоохоронної діяльності Василь Гузій.

Основні питання, які були сьогодні винесені на порядок денний для обговорення - оцінка нового Закону України «Про Поліцію» з точки зору дільничних інспекторів та концепт введення в дію громадсько-орієнтованої поліції. Головна ідея такої поліції, за словами представників місії - територіальні громади мають самі визначати плани та напрямки роботи територіальних поліцейських структур, як шерифів так і інших фахівців правоохоронного  органу.

Основними принципами цієї громадсько-орієнтованої поліції є верховенство прав людини, прозорість в діяльності та відносинах поліцейських і громадян, надання якнайкращих сервісних послуг громадянам з боку поліції.

В свою чергу начальник обласної міліції Едуард Альохін висловив свою повну підтримку такому проекту та виразив готовність до його втілення в життя на теренах Чернігівщини. Але головний міліціонер області зауважив, що суттєвою перепоною для таких нововведень є відсутність на сьогоднішній день законодавчої бази для подібних нововведень.

На зустрічі, також, обговорювалися і питання взаємодії та взаємодопомоги між міліцією та іншими правоохоронними структурами, зокрема в нашій, прикордонній області, це прикордонна служба, в плані забезпечення охорони громадського порядку в найбільш віддалених та малонаселених районах області - переважно прикордонних територіях.

Але і тут учасники дискусії наткнулися на законодавчий вакуум та розбіжності у нормативних документах цих двох правоохоронних структур. Підсумком зустрічі стала обіцянка представників Консультативної місії про внесення пропозицій своєму керівництву ініціювати початок пілотного проекту громадсько-орієнтованої поліції на теренах Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини