Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:01:48

Прокуратура контролює стан розслідування кримінального провадження щодо будівництва по вул. Войкова, 27 у м. Чернігові

17.10.2015   09:25

Прокуратура області контролює стан досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом порушень при здачі в експлуатацію багатоповерхового житлового будинку по вулиці Войкова, 27 у м. Чернігові.

Встановлено, що покупці квартир будинку, який збудовано на замовлення КП «Чернігівбудінвест», не можуть вселитися до помешкань через відсутність підключення до електромережі.  Між замовником будівництва будинку, в тому числі й трансформаторної підстанції, та ПАТ «Чернігівобленерго», яким має бути погоджено підключення будинку до електромережі, проблемні питання щодо електропостачання не врегульовано.

Як наслідок, порушено права власників квартир.

З метою об’єктивної перевірки можливих фактів службового недбальства посадових осіб підприємства-замовника при здачі в експлуатацію багатоповерхового житлового будинку прокуратурою міста Чернігова 09.09.2015 розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України здійснюється Чернігівським міськвідділом міліції.

Згідно з інформацією Державної архітектурно-будівельної інспекції України в області  здача будинку неможлива через невжиття належних заходів замовником до введення в експлуатацію саме трансформаторної підстанції, через яку повинна подаватися електроенергія.

Для активізації та прискорення розслідування прокуратурою області витребувано та вивчено матеріали кримінального провадження. Стан розслідування заслухано на оперативні нараді у керівництва  прокуратури області. За результатами розроблено заходи, зокрема слідчому підготовлено вказівки, спрямовані на проведення повного, всебічного та об’єктивного розслідування та встановлення конкретних винних осіб, їх притягнення до передбаченої законом відповідальності.

У рамках  провадження для дослідження окремих питань, які потребують спеціальних технічних знань у сфері електропостачання, залучено спеціалістів інспекції Держенергонагляду. Враховуючи, що ПАТ «Чернігівобленерго» займає монопольне становище на ринку постачання електроенергії, до провадження буде залучено  Антимонопольний комітет України.

Стан слідства перебуває на контролі прокуратури області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини