Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:19:12

Орендар не доплачує до бюджету - прокуратура реагує

29.09.2015   07:53

Господарським судом Чернігівської області задоволено позов прокурора Новгород-Сіверського району до ПАТ «Новгород-Сіверський завод будівельних матеріалів» про внесення змін до договору оренди земельної ділянки.

Підставою звернення до суду стали встановлені прокуратурою порушення вказаним товариством вимог земельного законодавства.

Так, за результатами вивчення прокуратурою району стану законності у сфері земельних відносин установлено, що товариством до бюджету щороку сплачується 77 тис грн орендної плати за використання земельної ділянки площею 55 га. Однак це становить 0, 43 % від вартості земельної ділянки, чим порушено вимоги ст. 288.5.1 Податкового кодексу України (з 01.04.2014 розмір орендної плати має становити не менше  3 % від нормативної грошової оцінки землі).

За результатами судового розгляду розмір щорічної орендної плати збільшено до 528 тис грн.


Довідково: 

Судами області вже розглянуто 23 позови міськміжрайпрокурорів про внесення змін до договорів оренди земель загальною площею 2 610 га. В результаті задоволення позовних вимог прокурорів вартість орендованих земель зросла з 30,5 млн грн до 47 млн грн, а розмір щорічної орендної плати – з 269 тис грн до 1,5 млн грн.
До бюджетів додатково вже надійшло понад 305 тис грн плати за договорами оренди землі, приведеними у відповідність до вимог законодавства за позовами прокурорів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини