Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:19:05

Жителі латвійського Огре передадуть гуманітарну допомогу дітям Чернігова із родин загиблих в АТО

22.09.2015   09:43Агенцiя

Жителі латвійського міста Огре, що є партнером Чернігова, передадуть гуманітарну допомогу дітям із родин загиблих в АТО.

Про це під час перебування у Чернігові повідомила журналістам заступник голови з гуманітарних питань Огрської крайової думи Інета Тамані. Офіційна делегація Огре прибула до Чернігова на заходи з нагоди Дня міста.

І.Тамані зазначила, що мешканці Огре з великою симпатією ставляться до України. "Жителі містечка зібрали різні речі, іграшки для дітей і за місяць передадуть до Чернігова", - сказала вона.

Крім того, заступник голови з гуманітарних питань Огрської крайової думи поінформувала, що громада Огре зібрала понад 5 тис. євро на благодійних заходах та написала проект до європейських фундацій, завдяки якому ще отримала 20 тис. євро. Всі ці кошти будуть витрачені на організацію табору в Латвії для чернігівських дітей, чиї батьки загинули під час антитерористичної операції на сході. Табір планується організувати під час осінніх канікул.

"Ви повинні знати, що це щиро, від усього серця", - запевнила Тамані.

Також вона розповіла, що громада Огре провела великий концерт, учасниками якого стали 57 виконавців із усієї Латвії, з назвою "Україна, ми з вами!". Представник міської влади Огре передала диск з фільмом Чернігівському міському голові Олександру Соколову та анонсувала, що мер Огре Артурс Мангуліс виконав разом із родиною пісню українською мовою.

Міський голова Олександр Соколов висловив вдячність за підтримку і допомогу жителям Огре, які так по-дружньому переживають складні часи в Україні.

Делегації міст-побратимів Чернігова взяли участь у святкових заходах до Дня міста, що проходили у Чернігові 20-21 вересня. Зокрема, на Алеї Героїв працювало містечко майстрів, де були представлені вироби майстрів народно-декоративного мистецтва міста, художників, продукція підприємств. Міський голова Олександр Соколов ознайомився із виставкою та привітав чернігівців із Днем міста. Він також розрізав кілька кілограмовий святковий торт із символічними гарматами та Катерининською церквою, виготовлений майстрами Чернігівського хлібокомбінату. На Красній площі упродовж дня тривала святкова торгівля. Також там усі охочі почастувалися смаженим поросям.

Завершилося свято концертною програмою за участю народного артиста України Тараса Петриненка. Загалом, Чернігів до Дня міста відвідали гості з Гомеля (Республіка Білорусь), Огре (Республіка Латвія), а також делегації Сум, Славутича, Ніжина, Прилук, товариства Чернігівське земляцтво у м.Києві.

Ірина Синельник

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини