Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:03:10

Набрало чинності рішення суду, яким зобов’язано прийняти вузлову лікарню залізниці в комунальну власність Чернігова

15.09.2015   15:56

14 вересня, рішенням Київського апеляційного господарського суду відхилено апеляційну скаргу Чернігівської міської ради та залишено в силі рішення господарського суду Чернігівської області від 18.05.2015, яким задоволено позов прокуратури області про зобов’язання Чернігівської міської ради прийняти в комунальну власність територіальної громади Чернігова Вузлову лікарню станції Чернігів Південно-Західної залізниці.

Як вже повідомлялося раніше, прокуратурою області подано до суду позов у зв’язку з відмовою міської ради прийняти у власність лікарню. 

Водночас у 2015 році законодавством передбачено фінансування таких закладів за рахунок місцевих бюджетів та, відповідно, їх переведення з державної в комунальну власність.

Лікарня знаходиться на території міста Чернігова, здебільшого обслуговує його мешканців та повинна бути передана в комунальну власність.

Видатки для фінансового забезпечення Вузлової лікарні станції Чернігів включено до загального обсягу медичної субвенції з державного бюджету.

Через зволікання з прийняттям лікарні в комунальну власність її працівники тривалий час не отримували заробітної плати.

Своїм рішенням суд підтвердив правову позицію прокуратури.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.