Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:35:01

Відбулося розширене засідання колегії при Держекоінспекції у Чернігівській області

09.09.2015   13:07Агенцiя

8 вересня 2015 року під головуванням начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Бурковського Леоніда Григоровича, відбулося розширене засідання колегії на тему: «Підведення підсумків роботи за 8 місяців 2015 року».

У засідання взяли участь члени колегії, заступник Голови Чернігівської обласної адміністрації, заступник начальника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства,  заступники начальників Управляння Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області та Деснянського басейнового управління водних ресурсів, спеціаліст Управляння охорони, відтворення і використання водних ресурсів та регулювання рибальства в Чернігівській області, Голова Громадської ради при Державній екологічній інспекції у Чернігівській області, керівники та спеціалісти структурних підрозділів.

Протягом січня-серпня 2015 року Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області здійснено 378 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства, перевірено 264 об’єкти державного нагляду по дотриманню вимог природоохоронного законодавства з урахуванням незаконного використання об’єктів рослинного, тваринного світу та водних живих ресурсів.

За звітний період інспекторським складом позапланово проведено 51 перевірку, з них: за зверненнями фізичних та юридичних осіб – 33, за дорученням правоохоронних органів – 10, за дорученням органів прокуратури – 4, за зверненням інших державних органів – 4.

За порушення чинного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища складено 382 протоколи, 41 протокол передано до суду, до адміністративної відповідальності притягнуто 340 осіб, сума накладених штрафів складає 77,248 тис. грн., сума стягнутих штрафів –
63,529 тис. грн. Матеріали по 28 справах передано до правоохоронних органів. Відкрито 7 кримінальних проваджень: за браконьєрський вилов риби, незаконну вирубку лісів та знищення зелених насаджень.

За збитки, заподіяні державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, пред’явлено 23 претензії на суму 159,636 тис. грн., стягнуто 33 претензії на суму 512,985 тис. грн.

Загальна сума розрахованих збитків склала 3510,723 тис. грн., з них до правоохоронних органів з метою встановлення осіб порушників направлено матеріали на загальну суму 3311,480 тис. грн.

За січень-серпень 2015 року відділом інструментально-лабораторного контролю відібрано та проаналізовано: проб стічних вод - 14, де виконано 209 визначень, проб поверхневих вод - 109, де виконано 1547 визначень. Проконтрольовано стан поверхневих вод річок - Десна, Удай, Убідь, Дніпро, Пакулька, Ревна, Стрижень, Іченька, Снов, Бреч, Крюкова, Білоус, Бабка, Остер, Бистриця, 6 озер, Київського водосховища та ставка в м. Корюківка.

Проаналізовано 15 проб ґрунтів, де виконано 42 визначення, відібрано 89 проб ґрунту на вміст техногенних домішок.

Також на колегії були розглянуті питання стосовно змін та нововведень в природоохоронному законодавстві прийнятих у 2015 році, наголошувалось на  антикорупційних заходах, що вживаються Держекоінспекцією у Чернігівській області згідно  Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції».

В цілому роботу Державної екологічної інспекції у Чернігівській області за 8 місяців 2015 року було визнано задовільною.

За результатами роботи колегії будуть прийняті відповідні рішення.

Прес-служба
ДЕІ у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.