Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:39:53

Під Черніговом військові випробували новий та надійний український 120-мм міномет

03.09.2015   08:20Агенцiя

На полігоні під Черніговом випробували новий український міномет 120-го калібру. Українські розробники зброї, на замовлення Міноборони, створили його всього за 2 місяці, йдеться в сюжеті ТСН.

Легший, надійніший і на 100% український. Це було надзавдання для вітчизняних розробників зброї. За літо створити міномет калібру 120 мм. Йому підходять снаряди, яких ще вдосталь на складах в Україні, але ствол, корпус та кріплення мають бути надійнішими, аніж у радянському мінометі.

Розробники заявляють максимальну дальність пострілу — 6000 м, але головне завдання - укріпити ствол міномету. Це дозволить гарантовано виконати у півтора рази більше пострілів, аніж зі старого радянського.
Перевірили бойові можливості новинки на полігоні. Зброю зважили і зробили пробні постріли. "Якщо все буде нормально, то вже цього року плануємо 50 штук поставити в Збройні Сили. У наступному році зможемо виготовити близько 300-400 штук", - стверджує технічний директор заводу "Маяк" Валерій Сініцин.

На полігоні під Черніговом випробували новий український міномет 120 калібру На полігоні під Черніговом випробували новий український міномет 120 калібру Розробники ще думають над назвою української артилерійської новинки. Перше, що спало на думку, - "Молот".

Так попередньо і записали у державній конструкторській документації. Нагадаємо, що раніше бійці Нацгвардії показали, як випробують нову бронетехніку в умовах 40-градусної спеки.


Кореспондет ТСН Алла Скорик

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини