Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:28:02

Робоча група визначилася з новою назвою кінотеатру імені М. Щорса у м. Чернігові

02.09.2015   09:30

1 вересня у приміщені кінотеатру ім. Щорса у форматі круглого столу, за участю представників громадськості та засобів масової інформації, під головуванням голови обласної ради Миколи Звєрєва, відбулося засідання робочої групи, на якому розглянуто пропозиції щодо перейменування цього найвідомішого і найстарішого у Чернігові мистецького закладу.

Питання його перейменування було порушено 29 квітня цього року на пленарному засіданні двадцять четвертої сесії обласної ради депутатом Валерієм Зубом. Народний обранець вніс пропозицію стосовно перейменування кінотеатру ім. М.Щорса на кінотеатр ім. О.Довженка.

З цією метою головою обласної ради було створено робочу групу з організації громадського обговорення та опрацювання пропозицій щодо перейменування кінотеатру імені М.Щорса у місті Чернігові. Відповідне оголошення про збір пропозицій було розміщено на офіційному веб-порталі обласної ради та у засобах масової інформації.

Як поінформував Микола Звєрєв, обговорення та збір пропозицій щодо перейменування зазначеного закладу культури тривали до 24 серпня поточного року. Свої думки з даного питання висловили як фізичні, так і юридичні особи. Загалом же на адресу обласного представницького органу надійшло 9 пропозицій стосовно зміни назви кінотеатру. Окремі звернення містили додаткові пропозиції щодо зміни концепції функціонування закладу.

Відповідно до чинного законодавства питання про перейменування кінотеатру також було погоджено загальними зборами трудового колективу кінотетра ім. М.Щорса, що відбулися 27 серпня 2015року.

Під час обговорення пропозицій основна дискусія між учасниками робочої групи і представниками громадськості розгорнулася навколо двох запропонованих назв: «Кінокультурний центр «Чернігів» та «Кінокультурний центр «Зачарована Десна». Проте шляхом голосування переважну підтримку у членів робочої групи знайшла назва «Кінокультурний центр «Чернігів». Саме цю назву і буде запропоновано депутатам обласної ради на затвердження під час найближчої сесії.

Коментуючи рішення робочої групи, Микола Звєрєв поділився баченням майбутнього одного з найулюбленіших чернігівцями кінотеатру. За його словами, «Кінокультурний центр «Чернігів» має стати справжньою візитівкою як міста, так і всієї області. Для цього обласна рада зробить все від неї залежне, аби допомогти відремонтувати і модернізувати даний комунальний заклад. Керівник обласної представницької влади також висловив свою чітку позицію щодо недопущення приватизації будівлі кінотеатру.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини