Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:41:48

Протягом минулих вихідних вогнеборці ліквідували 44 пожежі

31.08.2015   12:23Агенцiя

Спекотна й суха погода та ігнорування громадянами заходів пожежної безпеки додає роботи вогнеборцям Чернігівщини.

Лише протягом минулих вихідних рятувальники ліквідували 44 пожежі, з яких 35 сталися внаслідок необережності у поводженні з вогнем, 1 людина отримала 90% опіків тіла та померла у лікарні.

Із загальної кількості пожеж, у 10 випадках горів сухий настил в лісових масивах на площі 16,7 га, також зареєстровано 18 пожеж сухої рослинності на відкритих територіях загальною площею понад 58 га та 1 пожежу на площі 0,5 га на торфовищі.

Вогнем знищено та пошкоджено 8 житлових будинків, 11 господарчих споруд, 2 одиниці автотранспорту та 8 тонн грубих кормів.

29 серпня о 16:50 до Служби порятунку "101" у Козелецькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку, господарчої споруди та автомобіля "Volkswagen Golf " у с. Крені. На місце пригоди оперативно прибули 2 відділення 7-го пожежного професійного посту з м. Остер. Вогнеборці о 17:37 локалізували, а о 21:25 остаточно ліквідували пожежу. 74-річний господар, який намагався загасити палаючий автомобіль, отримав опіки 90% тіла. Каретою швидкої допомоги постраждалого доставили до Остерської лікарні, проте, опіки виявилися несумісними з життям і чоловік від отриманих травм помер.

Причиною трагедії послужило те, що господар спалював біля господарчої будівлі сміття та рештки сухої рослинності без належного контролю, в результаті чого вогонь перекинувся та охопив сарай, будинок та автомобіль.

Того ж дня о 16:59 у м. Семенівка по вул. Приозерній загорівся сухостій на полі. Поривами сильного вітру вогонь миттєво перекинувся на два житлові будинки і господарчу споруду приватних господарств. Місцеві жителі намагалися самотужки загасити полум'я, проте, викликали рятувальників, коли вже вогонь охопив будівлі.

За викликом на місце пригоди оперативно прибуло 3 відділення 11-ї державної пожежно-рятувальної частини. Крім того, оскільки вогонь швидко розповсюджувався, були залучені 2 пожежні команди, 2 трактори з плугами лісокористувачів та для підвозу води на цілі пожежогасіння 2 автомобіля міських комунальних підприємств.

Спільними зусиллями вогнеборці о 17:53 пожежу локалізували, а о 19:25 остаточно ліквідували. Під час гасіння врятовано 3 житлові та 6 господарчих споруд. Причиною пожежі послужила необережність у поводженні з вогнем одного з місцевих жителів, який спричинив займання сухої рослинності на полі.

Рятувальники звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті та під час перебування у лісових масивах, біля торфовищ та на відкритих територіях. В умовах надзвичайно високого класу пожежної небезпеки кинуті непогашені сірники та недопалки, розведені багаття можуть призвести до жахливих наслідків.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.