Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:39:22

Прокуратурою Чернігівської області попереджено ще одне незаконне надання землі — площею більш ніж 570 га та вартістю понад 10 млн грн

28.08.2015   08:28Агенцiя

Органи прокуратури області продовжують вживати заходи для повернення державі земель сільськогосподарського призначення, які незаконно роздані та щодо яких кілька років тому почато, але так і не завершено процедуру передачі в оренду.

За позовом прокуратури області Чернігівський окружний адміністративний суд своїм рішенням від 25 серпня визнав протиправним та скасував  накази Головного управління Держземагентства в області, яким з порушенням законодавства фізичній особі надано дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земель в оренду.

Підставою звернення до суду слугував встановлений прокуратурою області факт незаконного надання мешканцю Київської області дозволів на розроблення землевпорядної документації щодо передачі в оренду на 25 років земель площею 576 га вартістю понад 10 млн грн для ведення фермерського господарства, розташованих на території чотирьох сільських рад Козелецького району.
 
Майбутнім орендарем не обґрунтовано потреби в отриманні саме таких значних площ земельних ділянок, не зазначено перспективи та можливість такої діяльності, не доведено наявності досвіду роботи у сільському господарстві чи освіти, здобутої в аграрному навчальному закладі, як того вимагає Закон України «Про фермерське господарство».
 
Попри те, що пройшло майже два роки, документацію із землеустрою для затвердження не подано, договори оренди земель не укладено.
 
Через це законний обробіток землі здійснюватися не міг, а бюджет втрачав значні надходження у вигляді орендної плати.

Прес-служба Прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини