Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:36:49

Міграційна служба Чернігівщини долучилася до масштабного проекту з надання всебічної безоплатної юридичної допомоги вимушеним переселенцям

26.08.2015   15:40Агенцiя

УДМС України в Чернігівській області долучилося до участі в реалізації масштабного проекту «Адвокація, правовий захист, заснований на громадських принципах, житлова і непродовольча допомога внутрішньо переміщеним особам і населенню постраждалому в результаті конфлікту в Україні».

Реалізують проект у 20-ти областях України Датська Рада у справах біженців у партнерстві з ВБФ «Право на захист», за фінансової підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Партнером проекту в Чернігівській області стала Громадська організація «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини».

Захід передбачає надання всебічної безоплатної  юридичної та консультаційної підтримки, адвокатської допомоги, зокрема в національних і міжнародних  судових інстанціях, з правових питань щодо їхнього статусу, отримання соціальних  гарантій та пільг, працевлаштування, переоформлення прав власності та документів, компенсацій за пошкоджене або втрачене внаслідок  бойових дій майно тощо.

Функція міграційної служби у співпраці в проекті – сприяння в інформуванні громадян як безпосередньо, так і через територіальні підрозділи, до яких звертаються вимушені переселенці з вирішення юридичних та інших питань, про діяльність  проекту та можливість отримання вимушеним переселенцям фахової безоплатної допомоги.

«Наразі в нашому Управлінні задіяно всі інформаційні ресурси з детальною інформацією про діяльність проекту, роз’ясненнями із зазначенням адреси і номером телефону, куди можуть звертатися по допомогу вимушені переселенці. Інформаційну кампанію проводимо як в обласному апараті, так і в кожному із територіальних підрозділів, а їх – 24. Сподіваюся, що наша участь у здійсненні цього важливого проекту сприятиме насамперед реалізації Закону України «Про  забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» та інших правових актів щодо реалізації прав вимушених переселенців, а також відповідатиме нинішньому курсу держави на реалізацію принципу верховенства права та забезпечення прозорості діяльності органів влади», - зазначила начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець.

Тож,   аби отримати правову чи іншу інформацію   щодо свого статусу вимушені переселенці, які перебувають на території Чернігівської області можуть звертатися  до Чернігівського громадського комітету захисту прав людини за адресою: вул. Горького, буд. 57, м. Чернігів, 14000, телефон «гарячої лінії» (0462)612-532.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини