Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:09:07

До кримінальної відповідальності притягуються три групи браконьєрів, які винищували рибу "електровудками"

21.08.2015   12:32

Прокуратура Ріпкинського району направила до суду обвинувальний акт стосовно двох браконьєрів, які на озері Клубівське, яке є затокою р. Сож, влітку минулого року були затримані при здійсненні добувного рибного промислу за допомогою електроструму.

Один із обвинувачених, рухаючись по воді на гумовому човні, за допомогою забороненого знаряддя — «електролову» — здійснював незаконний вилов і масове знищення риби безпосередньо. Інший, приїхавши разом зі своїм спільником, знаходився на березі озера і координував дії товариша за допомогою радіостанції. На момент затримання цими особами було виловлено 8 сомів.
 
Дії кожного зі спільників в обвинувальному акті кваліфіковано за ч. 2 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним добувним промислом).
 
Санкція статті передбачає штраф від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.
 
Окрім покарання браконьєри зазнають суттєвих матеріальних втрат, відшкодовуючи до бюджету завдану рибному господарству України шкоду згідно з діючими таксами (у даному випадку за кожного сома по 425 грн).
 
Зараз прокуратурою Ріпкинського району здійснюється процесуальне керівництво ще у 2 кримінальних провадженнях за фактами незаконного вилову риби за допомогою електростуму. В одному з них мова йде про факт, коли підозрювані особи виловили 61 сома, в іншому — 11 сомів, 7 лящів та 1 язя.
 
Прокуратура району буде наполягати на реальному позбавленні волі осіб, які здійснювали незаконний вилов риби, оскільки застосування електроструму є способом масового знищення риби.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини