Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:56:47

Яблучний спас відзначили в колоніях та СІЗО області

20.08.2015   14:52Агенцiя

Традиційне для усього християнського народу освячення яблук на свято Другого Спаса або Преображення Господнього відбулось в установах виконання покарань та СІЗО управління ДПтС України в Чернігівській області.

Святкове Богослужіння на території Чернігівської виправної колонії  (№ 44) провели отець Артемій – священнослужитель Троїцького Святокафедрального собору та отець Петро – священнослужитель Греко-католицької церкви.

До камер Чернігівського слідчого ізолятора завітали представники Греко-католицької церкви, які поспілкувались з кожним бажаючим та освятили плоди.
Новгород-Сіверську установу виконання покарань (№ 31) відвідав священнослужитель Новгород-Сіверського Спасо-Преображенського чоловічого монастиря Української православної церкви о. Сергій та освятив яблука та мед.

У Прилуцькій виховній колонії керівник відділу греко-католицької церкви з душпастирства у пенітенціарній системі України протоієрей Констянтин Пантелей і отець Роман Горнакевич провели богослужіння з нагоди свята Преображення Господнього.

 Священнослужителі провели святкове богослужіння, привітали всіх присутніх зі святом, побажали усіляких гараздів, освятили яблука та мед, розповіли присутнім про значення свята Спаса. Після божественної літургії  було частування медом та яблуками, які привіз вихованцям протоієрей Констянтин.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини