Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:11:43

Судом касаційної інстанції підтверджено правомірність стягнення з ПАТ "Чернігівобленерго"

20.08.2015   09:02Агенцiя

Судом касаційної інстанції підтверджено правомірність стягнення з ПАТ "Чернігівобленерго" компенсації людині, майно якої згоріло через займання трансформаторної підстанції.

Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 29.07.2015 підтримано позицію прокуратури щодо необхідності стягнення на користь літньої жительки Чернігівщини з ПАТ «Чернігівобленерго» шкоди, заподіяної пожежею.

Ще у 2010 році внаслідок пожежі у с. Строївка Ріпкинського району, яка розпочалася через коротке замикання в трансформаторній підстанції, що належала ПАТ «Чернігівобленерго», помер чоловік цієї громадянки та було знищено все спільно нажите майно подружжя: житловий будинок, господарські споруди, техніка.

Незважаючи на те, що потерпіла внаслідок пожежі залишилася без засобів до існування та без житла, підприємством з 2010 року ніяка допомога цій жінці не надавалася. Завдана внаслідок пожежі шкода відшкодована не була.

За таких обставин з метою захисту прав соціально незахищеної громадянки до суду звернулася прокуратура Чернігівської області.

Правову позицію прокуратури судами підтримано та зобов’язано власника трансформаторної підстанції відшкодувати жінці понад 300 тис грн шкоди, заподіяної пожежею.

Тепер законність цього рішення підтверджена і судом касаційної інстанції, який відхилив касаційну скаргу енергопостачальної компанії.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини