Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:43:40

Митники припинили спробу незаконного ввезення автомобіля

20.08.2015   08:54

Спробу ввезти в Україну автомобіль за підробленими документами припинили у пункті пропуску «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці ДФС.

Громадянин Білорусі прямував через кордон по «зеленому коридору» на автомобілі марки РЕНО. Для здійснення митного контролю надав документи на автомобіль та довіреність на право керування. Документи були в порядку, а от довіреність викликала сумніви щодо своєї легітимності.
Автомобіль затримали та направили запит до відповідних органів.

Відповідь, що надійшла невдовзі, підтвердила правильність попередніх висновків: довіреність - фіктивна. З’ясувалось, що нотаріальна контора, в якій нібито була видана та засвідчена довіреність, 4 серпня 2014 року (це дата, що проставлена у документі) взагалі не існувала.

Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю». Затриманий автомобіль оцінений майже у 100 тисяч гривень. На порушника очікує суд. Санкції статті передбачають штраф у розмірі 100 відсотків вартості товарів з Їх конфіскацією.  

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини