Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:30:39

Чернігівські патрульні успішно зарекомендували себе в ролі сервісної служби

20.08.2015   07:42Агенцiя

Після прийняття закону про національну поліцію в Чернігові бійці патрульної служби міліції приміряють на себе роль сервісної служби.

Багато чернігівців працюють або просто бувають у справах в Києві, де мають змогу спостерігати за роботою поліції. Рівень довіри до нової структури високий як ніколи, оскільки громадяни сподіваються, що молоді патріотичні поліцейські зможуть змінити ситуацію на вулицях та наблизять правоохоронців до простих українців.

Батальйон патрульної служби міліції Чернігівського міськвідділу УМВС теж взявся довести містянам, що бійці своєю сумлінною службою здатні завоювати довіру громадян.

Перед заступанням на службу керівництво батальйону щоразу проводить докладний інструктаж зі співробітниками, розглядають найбільш типові ситуації, коли громадянам може знадобитися допомога та роз’яснює як в такому разі повинні діяти патрульні.

Під час патрулювання міліціонери звертають особливу увагу на осіб похилого віку, припаркований на узбіччі автотранспорт, пенсіонерів з паличками тощо.

Так, на проспекті Перемоги патрульні побачили легковика зі спущеним колесом, а біля автівки – молоду жінку з донькою. Міліціонери запропонували допомогу, здивована жінка-водій одразу погодилася. Патрульні допомогли поміняти пробите колесо. Жінка навіть пожартувала, що хоча вона й блондинка, але з колесом справилася б і самотужки, от тільки часу б це зайняло втричі більше. А така увага з боку патрульних імпонує. Днями пані Вікторія була в столиці і відчула на собі увагу поліцейських. Тоді подумалося «оце б у нас в Чернігові так!» Патрульні побажали водієві щасливої дороги і рушили далі.

У віддаленому районі Чернігова «Шерстянка» бійці побачили стареньку бабусю, якій явно було зле, бо вона трималася то за голову, то за серце. Після короткої розмови Валентина Павлівна пожалілася, що через спеку погіршився стан її здоров’я і вона не може дійти додому, хоча мешкає зовсім поруч.

Від пропозиції підвезти її до будинку жіночка аж здивувалася. Патрульні провели стареньку до квартири, переконалися, що «швидку» викликати не потрібно і продовжили патрулювати місто.

Але попри сервісні послуги співробітники патрульної служби не забувають про свої прямі обов’язки — розкриття злочинів, їх припинення та профілактику.

Так, тривають відпрацювання окремих мікрорайонів обласного центру з метою зниження рівня вуличної злочинності та попередження розпивання спиртних напоїв у громадських місцях, як прямої передумови для скоєння злочинів та правопорушень.

Силами батальйону патрульної служби Чернігівського міськвідділу та бійців батальйону спецпризначення «Чернігів» вже проведено відпрацювання одного з найвіддаленіших районів обласного центру – «Шерстянки». За два дні роботи було складено 34 адміністративні протоколи, з яких 21 – за статтею 178 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді). Ще 5 – за куріння у невстановлених місцях (ст. 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Але покарання винних на сьогоднішній день не є самоціллю міліції. На перший раз порушники адміністративного законодавства відбувалися попередженням, з ними проводилися профілактичні бесіди.

Відтепер кількість патрулів на вулицях міста збільшена для покращення громадського порядку та підвищення безпеки мешканців і гостей міста.

Щодня на охорону громадського порядку в Чернігові заступають 45 патрулів - 26 піших та 19 автопатрулів, серед яких і співробітники батальйону патрульної служби міліції, і спецбатальйон «Чернігів», і підрозділи Національної Гвардії, і придані сили з УМВС області.

Вночі в обласному центрі спокій громадян охороняють 3 автопатрулі батальйону патрульної служби, а також наряди ДАІ і Державної служби охорони, які знаходяться в оперативному підпорядкуванні чергових міськвідділу УМВС та готові в будь-який момент виїхати на виклик чи на допомогу іншому наряду міліції.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.