Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:47:13

Податківці Чернігова забезпечують доступ до публічної інформації

19.08.2015   08:31

Прийняття Закону України «Про доступ до публічної інформації» стало важливим кроком у сфері дотримання конституційних прав та свобод людини в Україні. Особливістю доступу до публічної інформації є набуття органами влади більшої відкритості та прозорості для громадян, що значно зменшує можливість зловживань та порушень.

Публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена у процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

Запитувачами публічної інформації відповідно до Закону є фізичні, юридичні особи та об’єднання громадян без статусу юридичної особи.
Доступ до публічної інформації органів державної податкової служби забезпечується шляхом надання інформації за запитами на отримання публічної інформації. Розпорядником такої публічної інформації у тому числі є ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області.
З початку року до інспекції надійшло 42 запити на публічну інформацію: з них – 12 від фізичних осіб та 30 - від юридичних осіб.

За результатами розгляду фахівцями інспекції задоволено 37 запитів заявників. На 5 запитів відмовлено у задоволенні відповідно до ст. 2 Закону України «Про доступ до публічної інформації».
До інспекції зверталися з питань:
- отримання інформації про загальну суму розбіжностей між податковим кредитом та податковими зобов’язаннями;
- надання копій податкових повідомлень-рішень;
- сум, які нараховані та сплачені платником за певний період тощо.

Відповіді всім заявникам надано вчасно та відповідно до вимог чинного законодавства.
Нагадуємо, що отримати публічну інформацію може кожен бажаючий, надіславши листа-запита за адресою: ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області, вул. Кирпоноса, 28 (на конверті вказувати „Публічна інформація ”) чи зателефонувавши на 652825 у робочий час: з понеділка по четвер - з 9-00 до 18-15 год.; у п’ятницю – з 9-00 до 17-00 год., (перерва з 13-00 до 14-00 годин). Запит від особи на отримання публічної інформації складається у довільній формі. При цьому необхідно вказати:
1) ім'я та прізвище запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер телефону;
2) опис інформації, яку запитувач хотів би отримати. (Вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит);
3) підпис і дату.

Відповідь на запит надається у спосіб, обраний запитувачем, протягом п’яти робочих днів з дня надходження запиту. Інформація на запит надається безкоштовно.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини